300 Avila Nordspanien IMG 2897
Rundrejse

Spaniens smukke Avila med bymur og den hellige Santa Teresa

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

Smukke Avila 

Oplev den to km lange bymur i Spaniens smukke by Avila

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Flest kirker pr. indbygger

Ávila er den by i hele Spanien der har flest kirker pr. indbygger, og går derfor også under navnet byen af sten og helgene. Den store gotiske katedral indgår bl.a. som en del af fæstningsværket, og apsis er halvt kirke og halvt borg. Der er ingen tvivl om at bymuren har haft stor betydning for byens sikkerhed – og i dag er det en væsentlig turistattraktion. Katedralen der blev anlagt i 1100 tallet, men først færdiggjort 400 år senere, regnes for at være blandt de ældste katedraler i Spanien, med gotisk udseende. Der er fundet arkæologiske levninger helt tilbage til keltisk tid, men det var romerne som byggede det første egentlige forsvarsanlæg på denne bakketop på den castilianske højslette. 

Siden har byen skiftevis været i de kristnes og maurernes besiddelse, indtil Alfonso VI i 1090 fik jaget muslimerne på flugt. Han fik hurtigt udbygget fæstningsværket, så det vi i dag kan se er fra 1100-årene – naturligvis udbygget og renoveret gennem tiderne.

Bymuren der er 2.516 m lang, 3 m bred og med en gennemsnitshøjde på 12 meter, beskytter et areal på 31 hektar og har hele 2500 skydeskår og ikke mindre end 88 buede tårne. Alt i alt er der ni byporte, som fører ind under muren til den gamle bydel.

På bymuren i Avila

Ved Plaza Adolfo Suarez, hvor der ses en flot fontæne, er det muligt at komme op på bymuren. Du kan dog ikke spadsere hele vejen rundt på bymuren, men kan komme op på den to steder og gå et stykke. Fra toppen af muren er der fint udsyn både mod bygningerne i den gamle bydel inden for murene og kirkerne samt det flade omkringliggende landskab udenfor.

Spanien_Riis_Avila_lowres_2018_foto_Rasmus_Schoenning-46.jpg
Udsigten fra bymuren i Avila.

Santa Teresa fra Avila

Man passerer flere smukke stenhuse og stopper ved statuen af Santa Teresa, som ses foran klosteret og klosterkirken, det er bygget oven på hendes fødehjem. Teresa de Cepeda y Ahumada (1515-1582) er af de vigtigste kvinder i den spanske kristne historie. Hun var pige i en søskendeflok på ti og som syvårig stak hun af hjemmefra i håb om at lide martyrdøden hos maurerne. Men hun blev fanget af sin onkel på en bakke lidt uden for bymuren, hvor der i dag står fire søjler - udsigtspunktet Cuatro Postes, der i sig selv er et besøg værd, for den enestående udsigt over byen og bymuren.
Efter moderens død blevSanta Teresa opfostret hos augustinske nonner og tilsluttede sig som 20-årig karmeliterordenen. I 27 år boede hun i klostret La Encarnacion, der ses lidt nord for byen. Teresa havde i 1560 et drømmesyn, som forandrede alt - hun ville gøre oprør mod den ødselhed og levned som datidens katolske kirke havde udviklet sig til og ønskede, at man skulle leve mere spartansk i overensstemmelse med Jesus simple livsstil.
Som karmeliter skulle man leve under ekstremt simple forhold, gå barfodet og i givet fald piske sig selv for at bøde for sine synder. Dette var naturligvis ikke populært blandt den etablerede katolske kirke, men i 1562 grundlagde hun sit første kloster for barfodskarmeliterne og rejste senere rundt i Spanien, hvor hun fik støtte fra mange sider, så flere klostre kunne blive etableret.
Teresa blev helgenkåret af Paven i 1622.

Kødentusiasternes paradis

Men ud over at være kendt for de mange kirker og bymuren, har man i Ávila også et helt særligt forhold til kød, nærmere betegnet oksekød. Området omkring Ávila er nemlig kendt for kvægracen Avileña-Negra Ibérica, der græsser i bjergene. Det betyder også at kødet er utrolig smagfuldt og ikke mindst mørt. En af byens specialiteter er en 7-800 grams t-bone steak, der helt klart kan anbefales at dele – medmindre du er MEGET sulten. Carne de Ávila der er den officielle betegnelse for kød fra Ávila og omegn, kan selvfølgelig smages på de fleste af byens restauranter, men på det store kødmarked, kan du også vælge lige netop den udskæring du vil have med hjem til grillen. Der er ingen tvivl om at Ávila er paradis for enhver kødelsker.

Næste stop på rundrejsen er byen Salamanca.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser