418 IMG_2924.JPG
Rundrejse til

Salamanca - den gammel universitetsby

Google Map...
Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Spanien

En by i gyldne sandsten

Denne eftermiddag har vi kun et par timer til på egen hånd at opleve Castiliens livligste by og koncentrerer os derfor om tre af byens mange monumenter - rådhuspladsen (plaza mayor) og den romerske bro (Puente Romano) samt Salamancas katedral. Så umiddelbart efter at vi har fået værelser på det centralt beliggende Artjeus Sercotel Carmelitas Hotel, der er klassisk i sin indretning, er vi på vej i byen. 
Samalancas gamle bydel er ikke større end at man sagtens kan spadsere både på kryds og tværs, men uden bykort er det let at miste orienteringen i de smalle gader. Vi følger derfor hovedgaden - byens livsnerve og gågade - og betragter de smukke gyldne sandstensbygninger til vi træder ind under arkaderne til Plaza Mayor.

Salamancas rådhusplads Plaza Mayor

Nogle betragter denne rådhusplads, der stod færdig i 1755, som en af de smukkeste og den er da også blandt de største pladser i Spanien og anlagt af kong Felipe V. Den firkantede plads er omkranset af bygninger i gyldne sandsten, der udover det barokke rådhus også har en kongelige pavillon, hvorfra den kongelige familie kunne overvære aktiviteterne på pladsen - bl.a. tyrefægtning. Neden for alle bygningerne løber skyggefulde arkader med butikker og caféer, og også derfor er pladsen et tilløbsstykke for byens mange unge studerende - både spanske og internationale. Rådhuspladsen er ikke et museum, men benyttes hele tiden til forskellige arrangementer - og i dag er ingen undtagelse, for her er bygget en koncertscene.

Den romerske bro - Puente Romano

Vi fortsætter forbi Casa de las Conchas - Skallernes Hus - fra begyndelsen af 1500-årene, der er kendetegnet ved at husmurene er prydet med små relieffer af muslingeskaller. Huset benyttes i dag til bibliotek. Vi når frem til den lille park Jardin de la Merced, der ligger højt over floden Rio Tormes, og herfra kan vi se den romerske bro, som netop er vort næste mål, for vil man se, hvor storslået Salamancas katedral fremstår, skal man se den fra broen.
Broen er bygget i det 1. århundrede e.Kr. og har 26 buer. På midten af broen findes et lille udsigtspunkt og det er herfra at vi får den fremragende udsigt mod katedralen.

Katedralen i Salamanca

Atter oppe i byen stopper vi foran katedralen, der i virkeligheden er to katedraler som er bygget sammen - en gammel Catedral Vieja fra 1100-1200-årene og en nyere Catedral Nueva fra 1500-årene. Det er den nye katedrals sengotiske facade vi må stoppe ved, for den er fantastisk med et utal af kristne relieffer, som vi har vanskeligt ved at løsrive os fra. Og selv om vi har se den flere gange, opdages nye ting.
Vi benytter resten af den tidlige aften på at nyde et glas vin på en fortovscafé, mens vi lader den nedgående sols sidste stråler sænke sig bag de rødfarvede sandstensbygninger og kan tænke fremad på i morgen, hvor vores rundrejse fortsætter mod pilgrimsbyen Santiago de Compostela.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser