704 IMG_0708.JPG
Flodkrydstogt

Fantasifulde huse i Mandrogi

Google Map...
Rusland - Riis Rejser

Hovedstaden i Rusland er Moskva.

Befolkningstal: Ca. 145 mio.

Areal: Ca. 17.100.000 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.146 til Sankt Petersborg, 1.563 km til Moskva.

Tidsforskel: To timer foran.

Mest besøgte attraktion: Sankt Petersborg med bl.a. Erimitagen, Vinterpaladset samt Peterhofs Palads samt Moskva med bl.a. Kriml og Den Røde plads. 

Mere information:

Rejsebureau: Riis Rejser

Turistinformation: Rusland

Mandrogi

Hvis man ikke ønsker at deltage i den daglige morgengymnastik i konferencesalen, kan man gå direkte til den store tag-selv-morgenbuffet og nyde den til vi ankommer til byen Mandrogi med de ejendommelige bygninger. Mandrogi blev udslettet under 2. verdenskrig, men blev i 90’erne genopbygget på fundamenterne af det tilbageværende. Den genopbyggede by har en noget egenartet arkitektur med mærkværdig udformning og udsmykning af træhusene - bl.a. med dragehoveder og groteske figurer skåret i træ.Husene rummer masser af kunsthåndværk og anden souvenir. Desuden findes her et vodkamuseum med mere end 3.000 forskellige slags vodkaer.

Ejendommelige bygninger

I dag er der ingen guidet tur, så vi finder selv rundt på området forsynet med et oversigtskort, der indeholder nogle rabatkuponer. Det fortæller os, at vi er kommet til et udpræget turistområde, hvor man heller end gerne vil sælge souvenir til os! Vi lader os dog ikke lokke, men starter vores rundgang for at iagttage de ejendommelige bygninger. Byen ligger i delvis skov, hvor vi konstaterer et rigt fugleliv.

Mod ekstra betaling kan man komme med en lille trækfærge til en ø, hvor der er en lille zoologisk have med vaskebjørne, hjorte, fugle og udskårede træfigurer. Hele området er ikke større, end det kan ses på en god times tid, men vi har hele tre timer, hvilket er alt for meget. Og bygningerne er originale og specielle med tårne og spir i alverdens farver. Kun ganske få udlejningshuse er "normale", så mon ikke udformningen af de fleste bygninger er lavet for at lokke nysgerrige turister indenfor med åben pung.

Flot og dyrt kunsthåndværk

Man gør meget for at vise os det originale kunsthåndværk og i flere af bygningerne har man arbejdende værksteder. Vi kan se, hvor svært det er og med hvilken akkuratesse de forskellige ting fremstilles. Det afspejles også i de høje priser. Naturligvis har man de obligatoriske matrosjka-dukker (babushka-dukker) i mange forskellige udgaver - nogle klassiske bedstemødre, andre helt moderne.Også drejet og malede træskåle og -fade er et fint kunsthåndværk. Juvelerarbejde i guld og sølv kan også købes.

Picnic

Vi har rigtig god tid, hvilket appellerer til at vi spiser lidt i stedets cafe, men vi kan dy os! For denne dag arrangerer kokkene fra M/S Anton Checkov en hyggelig picnic i bygningerne ved markedspladsen. Grillen gløder under grillspyd med forskelligt kød og gulerødderne syder i frituren og snart er frokosten klar med en fri drik til maden.
En trio spiller op og underholder os under frokosten.

Kaptajnens middag på Svir-floden

Tilbage på skibet bydes vi først på aftenen på kaptajnens afskedscocktail i Panarama Bar efterfulgt af en fin middag - kaptajnens middag. Men kaptajnen er usynlig under middagen, måske fordi han ikke kan tale med os? Men maden er som vanlig god og rigelig og serveres af vores søde tjener, Tatjana, som det i løbet af ugen er lykkedes at få et smil fremtryllet af. Mange russere er fortsat noget "stive" og formelle, og måske bange for at gøre noget forkert. Tænk hvis nogen sladrer, er en fornemmelse vi sidder tilbage med.

Gæsterne underholder

Gæster fra de forskellige nationaliteter som er med ombord har dannet hold og vil denne aften underholde os alle med sang og sketcher på russisk. Der er lagt op til sangerkonkurrence. Tyskerne er gode, danskerne bedre og meget engagerede, men bedst er japanerne med deres lyse stemmer. Så følger sketchene, hvor danskerne underholder fortræffeligt - på russisk! 
Russerne fortæller historien om hvorledes en lille kylling kan vælte det store læs.

Sidste nyt fra Bolshoi-balletten

Som grande-finalenummer lyder tonerne fra Svanesøen og fire letpåklædte balletdansere hentet direkte fra Bolshoi-balletten i Moskva danser, så tårerne vælter ud af os - af grin.
Sikke et engagement.

Ladoga-søen

I løbet af aftenen glider vi ud på Europas største sø, Ladogasøen, der dækker et areal på 18.000 km2. På det dybeste sted i søens nordlige ende er den 230 meter dub, mens den sydlige del er lavvandet og stenet og svær at navigere i. Udover mange forskellige fisk - bl.a. laks som vandrer op fra Østersøen - er Ladogasøen kendt for sin særlige endemiske Ladoga-sæl. Mere end 30 floder forsyner Ladoga-søen med vand, mens den kun afvandes af Neva-floden, der løber gennem Skt. Petersborg, som vi når i morgen.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser