DSC_8052.JPG
Del 4 af 4

Campingrejse til Nordkap: Hjemrejse gennem Sverige

Se det fulde Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Nordkap del  2 af 2

Google Map...
Norge

Hovedstaden i Norge er Oslo.   

Befolkningstal: Ca. 5,2 mio. 

Areal: Ca. 385.203 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 484 km til Oslo.  

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Norge er kendt for sin natur både sommer og vinter.

Mere information:

Turistinformation: Norge

Fra Nordkap til Kaaresuvanto i Finland

Det er naturligvis med en vis vemod, at vi nu skal vende næsen mod syd, men hjem skal vi jo. Vi kører gennem Nordkapstunellen igen og det er en stor fordel, at den er bygget, fordi man kan komme til fastlandet, når man vil og ikke skal vente på en færge. Det er en flot køretur, hvor vi følger Porsangerfjorden og fortsætter forbi verdens nordligste nåleskov.
Et par gange må vi bare holde og ud i den klare, rene og friske luft. Har man tid, kan en overnatning sagtens anbefales her.

Fra Kautokeino til Umeå

Vi står tidligt op, for vi har noget af en køretur foran os. Vi vil gerne dele den op, for med to børn på bagsædet, kan vi ikke bare køre igennem hele dagen. Vores første stop er i Jokkmokk, hvor vi besøger det imponerende samemuseum Ajjte. Det bliver et hurtigt besøg, men en god måde at strække ben på og komme lidt ud af bilen.

Polarcirklen - igen

Syd for Jokkmokk gør vi er kort stop, da vi krydser Polarcirklen for anden gang på denne rejse.                     

Storfossen - skal ses

Efter en lille times kørsel fra Polarcirklens parkeringsplads kommer vi til Storfossen, der er et af Europas kraftigste vandfald. Vandet falder 82 meter over fem km. Det sker meget koncerteret lige her ved Storfossen, hvor der er bygget gangbroer, så man kan komme helt ud og mærket suset fra det brusende vand. På denne årstid (midsommer) løber vandet på sig kraftigste med 870 m3/sek. Der er fine parkeringsforhold.

Overnatning langs E4

Sent aften tjekker vi ind på Mia Avas Havsbad, der er en fin lille campingplads helt ned til vandet. Her er udmærket faciliteter, lille købmand og en lille restaurant. Men der er mange campingpladser langs E4, så man kan køre ind og overnatte, når det passer bedst. 

Fra Umeå til Gävle

Vi sover længe og fisker et par timer fra broen, før vi kører videre syd på. For første gang i flere uge kører vi på motorvej og det mærkes på tiden og de kilometer vi tilbagelægger. De 470 km. tager nu ca. fen-seks timer at køre med campingvogn. I Norge brugte vi det dobbelte!

Söderfors Bad og Camping ligger lidt væk fra hovedvejen, men det blev den, vi fik dagens etape til at passe med.

Fra Gävle til Helsingborg

Söderfors Bad og Camping har pool, så vi snupper en forfriskende dukkert, før vi kaster os over rejsen sidste etape. Det er lidt vemodigt, men en dag skal jo være den sidste.

Sukker og polkagrise i Granna

Børnene har virkelig været dygtige og tålmodige på denne rejse, hvor vi ind i mellem har haft lange dage i bilen. Vi beslutter derfor at overraske dem med et stop i Granna, hvor lommerne kan fyldes med sukkerstænger - de såkaldte polkagrise.
På mange måder en perfekt afslutning på en uforglemmelig rejse.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser