11 Zeustemplet Ved Olympion Athen IMG 8076

For foden af Akropolis i Athen

Google Map...
Grækenland

Hovedstaden i Grækenland er Athen. 

Befolkningstal: Ca. 10,8 mio.

Areal: Ca. 131.940 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.140 km til Athen

Mest besøgte attraktion: Athen med bl.a. Akropolis, men også det græske ø-hav er velbesøgt

Mere information:

Rejsebureau: Tema Rejser

Turistinformation: Grækenland

 

 

 

Masser af antikke bygninger i Athen

Panathenæerstadion blev genopbygget til de første olympiske lege i moderne tid i 1896. Fra 400 år f.Kr. har her fundet atletikkonkurrencer sted. I antikken var det kun mænd der deltog og de var alle nøgne. Kvinder havde ikke adgang til at overvære kampene. I dag bruges stadion som slutmål for Athen Maraton.
Her ses også Hadrians Triumfbue, der indgik som en del af en bymur omkring det enestående tempel for den Olympiske Zeus opført i det 6. årh. f.Kr.

Syntagmapladsen

Efter at have passeret Nationalparken nås Athens centrale plads Syntagmapladsen med bl.a. Parlamentsbygningen fra 1842, det oprindelige kongeslot, men som i 1935 blev overtaget af parlamentet. Her vogter livgardisterne - evzonerne - ved den evige ild. Pladsen er flot med fontænerne og den altid tilstedeværende lokale befolkning.

Nyklassiske bygninger med dansk islæt

Længere oppe ad hovedgaden Panepistimiou står en gruppe nyklassicistiske bygninger og pryder Athens ellers noget kedelige bybillede. Alle disse tempellignende bygninger er tegnet af den danske arkitekt Theophilus Hansen (1813-1891) og omfatter bl.a. Athens kunstakademi, universitetet samt nationalbiblioteket. Man kan sagtens bruge et par dage i Athen med de mange interessante antikke templer og museer at fordybe sig i, men det er rundrejsen til det klassiske Grækenland  der nu begynder med klostrene i det helt specielle landskab ved Meteora.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser