IMG_3790 web.jpg

Så "Nice" er ferie i sydfranske Nice

Middelhavskystens ferieperle Nice

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.

Strandpromenaden er et trækplaster

Promendade des Anglais, der er en syv-otte km lang promenade med stenstrand er smuk og man kan sagtens få nogle strandmeter for sig selv, med mindre man lægger sig lige ude for den gamle bydel.Den langstrakte strand er også oplagt til gåture, løb, rulleskøjter og cykling. Eller man kan vælge at sætte sig på en bænk og bare indsnuse den gode Middelhavsstemning.

Smuk gammel bydel

Nice, der er Frankrigs femte største by, består af en smuk gammel bydel og den ses i virkeligheden bedst fra udsigtspunktet Parc du Mont Boron, som du kan gå op til fra flere sider. Tættest på havet ligger den gamle bydel og længere inde bag ved ligger den mere moderne bydel med nye sporvogne og brede boulevarder. Den gamle bydel er spækket med pastelfarvede bygninger. I virkeligheden ikke særligt prangende men meget charmerende. Der er flere åbne pladser, hvor der er også afholdes marked f.eks. med bøger. Uanset, hvornår du besøger byen, er der næsten altid en eller anden form for fest eller festival.

Et skøn marked

Markedet på Le Cours Saleya midt i den gamle bydel er også kendt som blomstermarkedet og der er blomster, men der er også meget andet. Det er et sand eldorado, når det kommer til frisk frugt, grøntsager, pølser og oste. Jeg ville ønske at tilgange til frugt og grønt var på samme måde hjemme i Danmark. Her kan man dufte og smage og udvælge lige nøjagtig det æble eller den agurk man gerne vil have med hjem.

Her mødes de lokale

Markedet er tydeligvis et sted, hvor de lokale selv handler – det synes jeg er et godt tegn, men der er heller ingen tvivl om, at det er lækre varer, og så får de også lige en snak om løst og fast, mens de handler. Der er god tid til det hele. Rundt langs hele markedspladsen er der cafeer og restauranter, hvor det er oplagt at slå sig ned og nyde den skønne stemning.

Campingpladsen i Nice – lige uden for byen

Nice ikke er et sted for campingvogne, så jeg er glad for, at min står ude på campingpladsen Parc des Maurettes lidt uden for byen. Campingpladsen ligger i terrasser få hundrede meter fra Middelhavet. De store træer giver skygge men tager også udsigten. 
Faciliteterne er, som de fleste steder på små franske campingpladser, meget simple, men hvem går op i det når man har en moderne campingvogn med det hele og ellers bare nyder den hyggelige stemning. Den er et godt udgangspunkt, hvis du også gerne vil besøge Antibes – en anden skøn by ved havet. 
Denne artikel er en af mange i en serie, hvor du kan følge Anne-Vibeke køre hele Frankrig rundt. Rejsens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyrenæerne, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alperne, Annecy og Paris.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser