IMG_2209.JPG

Bretagne med Pointe du Raz - telttur til Frankrigs vestligste punkt

Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

Campingferie syd for Brest

Bretagne har været en del af Frankrig siden det 16. århundrede og dækker et område på 37.000 km2 og er dermed en anelse større end Jylland. Det kan derfor også anbefales at udvælge nogle områder, som man gerne vil besøge. Det har vi gjort og vi starter på det vestligste punkt syd for Brest. 

Bretagne er et meget anderledes område

Bretagne er et meget anderledes område af Frankrig og minder på mange måder om Sydengland. Landskaberne er meget varierede og når man ligger og kører rundt, kommer man igennem de små hyggelige nordfranske byer. Kysten er de fleste steder dramatisk fyldt med fugle reservater. Befolkningen er på mange måder meget lidt franske alligevel er man ikke i tvivl om, at man er i Frankrig. 

Vi bor på Camping de la Baie

Vi tjekker ind på campingpladsen hedder Camping de la Baie, der ligger få kilometer fra Frankrigs vestligste punkt Pointe du Raz. Den er meget simpel, men også meget hyggelig. Der er en lille butik sammen med receptionen og i den gamle tidligere staldbygning er der bad og toilet. Det er primitiv camping, men for os er beliggenheden det vigtigste. Legepladsen består af et sæt gynger.

Teltet pakkes ud

Bilen er helt fyldt med bagage og campingudstyr og det er ret imponerende at alle vores ting kan være i bagagerummet. Vi har fire sportstasker med tøj og privat ejendele. Af campingudstyr har vi telt, luftmadrasser, fire soveposer og campingmøbler med. Vi plejer også altid have grill med, men ikke på denne tur. Der var ganske enkelt ikke plads.

Camping går som en leg

Når hele bilen er tømt begynder vi at sætte teltet op. Det går let, når vi hjælper hinanden og børnene er gode hjælpere. Teltestængerne har farvekoder, så man let kan se hvor de skal side, så I løbet af få minutter, er vi klar til at pløkke og bære tingene på plads.

Klar til udflugter

Bilen er hel tom og er nu perfekt til at køre på udflugt i, så det gør. Vi skal ud og se nærmere på området. Vi bor få kilometer fra Frankrigs vestligste punkt, men inden vi kører der ud kører vi igennem de små franske landsbyer, hvor man får indtryk af at livet går sin gode gang. Der er ingen stress og jag og der er højt til loftet. Der er små købmandsbutikker, hvor man kan handle og man kan være heldig at finde en lille cafe.

Pointe du Raz – Frankrigs vestligste punkt

Vi stiller bilen på den store parkeringsplads ved Pointe du Raz for at fortsætte til fod ud på klippeafsatsen, der markerer Frankrigs vestligste punkt. Det er storslået natur med en pragtfuld udsigt ud over Atlanterhavet, der i dag viser sig fra sin mere rolige side. Der er et godt stykke vej at gå, men stien er bred og jævn, så klapvogne og kørestole også kan komme der ud. På vejen der ud ser man også en stor smuk status til minde om de faldne under 2. Verdenskrig.

Stejle klipper og flot udsigt

Man kan bruge lang tid på Pointe du Raz, men vær forsigtig på klipperne der er stejle og kan være glatte. Hold godt øje med børnene. Det kan også anbefales at sætte sig ned og bare nyde udsigten. På vej tilbage til parkeringspladsen stopper vi på det lille torv, hvor der er butikker og restauranter. Med andre ord kan man få en hel dag til at gå i området.

Besøg klosteret Abbey Daoulas

Ca. 90 km fra Pointe du Raz, på vej mod Brest ligger klosteret Abbey Daoulas, der blev grundlagt i 1167 af Sainte Agustin ordenen. 
Klosteret er utrolig velholdt og den tilhørende have er en oplevelse i sig selv. Siden 1986 har det været et kulturelt centrum, hvor der bl.a. er skiftende udstillinger fra hele verden i de gamle bygninger. Er man stået tidligt op kan man sagtens nå ind forbi Brest og kombinerer dagsudflugten med en frokost i byen og måske lidt shopping.

Den lille by Kerveur

Hvis man ikke vil køre så lang væk, så er alternative at besøge de små hyggelige byer omkring Pointe du Raz. Kerveur er en samling huses, hvor du finder café, creperi og lille bageri. Lidt længere væk ligger Plogoff. Det kan også anbefales at køre til Port Launey ca. 60 km fra Pointe du Raz. Det er en yderst hyggelig flodby. Der er mange små charmerende byer i hele området, så man kan også bare køre efter næsetippen og se hvad dagen bringer.

Aftenhygge og en god nats søvn

Aftentid er altid speciel når vi er på campingferie. Alt efter hvor meget vi har oplevet i løbet af dagen er vi en trætte eller rigtig trække. Uanset tilstanden så sover vi utrolig godt i teltet, hvor den friske luft, gør at vi falder i dyb søvn i de lune soveposer. Og så er det en fryd at vågne op næste dag til fuglekvidder og vinden i træerne. Klar til en ny dag.