im015841.jpg
Campingferie i Frankrig

Tour de France 2003 etape 21, Ancenis - Paris

Hele formiddagen kører vi langs den smukke Loire flod, inden vi vælger motorvejen det sidste stykke til Paris. Det er kun anden gang vi har kørt på motorvej og det har været en stor del af fornøjelsen, at køre på de små veje også selvom det går væsentligt langsommere. 
Men det er jo ikke særligt fedt at se et land fra en motorvej. På den anden side skal de franske motorveje have en bemærkning. Det kan godt være det koster en del, men de er også meget fine at køre på.

Dagens etape starter lige uden for Paris i byen Versailles, hvor et af Europas smukkeste slotte ligger. Der kan skrives en hel bog om det imponerende slot, men vi nøjes med at gå en tur i de omkringliggende haver for vejret er så flot, at det ville være synd at gå indenfor.

Haverne ses så langt øjet rækker i alle retninger. Mere end 100 gartnere er ansat til at passe dem. Virkelig imponerende.

 

I 1624 byggede Louis XIII en mindre jagthytte, siden har konger og andre statsoverhoveder bygget til og om. I dag er Versailles primært et museum, men verdens statsoverhoveder mødes stadig ved vigtige lejligheder på slottet.

Campingvognen holder på den store parkeringsplads foran slottet. Det er næsten første gang på turen, at vi har kunnet parkere i nærheden af det vi vil opleve – i hvert fald lovligt. Men det er selvfølgelig heller ikke "normalt" at have campingvognen med overalt som vi har haft på denne tur. Men det kommer den altså – også da vi sætter næsen mod Paris og Champs Elysées. Slutdestinationen for hele Tour de France.

Varmen og larmen er slående i den pulserende storby, mens vi kæmper os vej på dagens etape. Det er ikke let med en campingvogn. Den hører ganske enkelt ikke til i Paris, men jeg insisterer. Nu har jeg heldigvis boet i Frankrig og kender til franskmændenes temperament. De puster sig op og skælder vildt ud med store armbevægelser.

Mit modtræk er et stort smil og trækken på skulderen og det hjælper. De ryster på hovedet, men smiler også tilbage. Det er nok godt det er mig, der sidder bag rettet og ikke Rasmus. Med møje og besvær får vi os kæmpet ind på Champs Elysées, hvor jeg kører ind til siden og parkerer. Jeg vil have et billede og får det. Sådan.

3 ugers rundrejse i Frankrig er slut. Endnu engang vil jeg gerne tage hatten af for Tour de France rytterne og det de skal igennem. Det har sat det hele i perspektiv at køre turen med bil og campingvogn. Det er gået over alt forventning. Bilen har trukket fantastisk og campingvognen har på nær et sted, hvor der stod et træ…. bare fulgt med. Det har været ideelt at have "huset på ryggen" hele tiden. Det har været vores base og hjem og måske især for Mathias på nu 14 måneder.

Vi er en oplevelse rigere og har fået mange erfaringer i sær om bjergkørsel. 

Jeg kan på det varmeste anbefale flere af etaperne og områderne til den næste ferie. Mange af stederne skal vi i hvert fald tilbage til.

Tak for denne gang – og god tur, når du selv skal af sted. Camping er bare en god måde at rejse på.

Køredata
I dag har vi kørt: 425 km.
Samlet antal km afgang fra siden Danmark: 7466 km.
Kørt i alt til den dansk / tyske grænse (Flensborg) 8352 km.

Vogntog og udstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt. 
Kias hjemmeside: www.kiamotors.dk
Se dieselforbrug under faktaoplysninger.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.
Hobbys hjemmeside: www.caravans.dk

Solsejl fra Isabella.
Læs mere her www.isabella.net

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.
Læs mere på www.mosquito.dk

Den lille cykel er kun med for sjov.

Campingplads

Vi boede på
L´Ile Mouchet 
Pris: 14,40Euro 
3 voksne, 1 baby og strøm (6 ampere)

I nat skal vi sove på: 
Camping International de Maisons-Laffitte 
15 km fra centrum
Pris: 28,18 Euro
3 voksne, 1 baby og strøm (10 Ampere)

Mere information

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produceret tre Tv-programmer.