117 IMG_8302.jpg

Cité de l’Espace, Toulouse

Google Map...
Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig

Overblik

Foran dette store center ses en oversigtstavle og det er nødvendigt for at få overblik over såvel udstillingsbygningen, der er i flere etager, og det store tilhørende parkområde. Indenfor i receptionen bydes vi velkommen af en astronaut i fuld "uniform" og her fås en folder, der viser de enkelte afsnit, hvor der er otte udstillingstemaer som gør det muligt for den besøgende at se nærmere på universet fra vores egen jord til de fjerneste planeter.

Mere end 250 udstillede genstande

Allerede i det første udstillingslokale får vi en ide om hvor meget isenkram, der faktisk befinder sig i kredsløb omkring vores planet. Satelitter og rumfartøjer fylder godt i rummet. Overalt ses modeller fra de første sputnikker, drabanter og satellitter til de nyeste rumstationer med udfoldelige solpaneler etc. Hele udviklingen i rumforskningen fortælles gennem mere end 250 fine modeller og illustrationer - flere interaktive. Så tryk på knappen og se hvad der sker! 
Vi lærer hvorledes en raketaffyring tilrettelægges og hører om forudsigelse af vejr, om kommunikationen mellem rumfartøj og jordens kommandocentral, hvorledes det er at opholde sig i rummet og alle de andre forhold af betydning for astronauterne.

At være vægtløs

I et særligt afsnit er det muligt selv af få en fornemmelse af hvordan det føles at være vægtløs. Med stramme remme spændes vi fast til et sædelignende instrument, der kan reguleres gennem ophængte fjedre, så du lige akkurat kan nå gulvet med dine fødder, hvorefter du "slippes" løs. Og helt nemt er det ikke pludselig at være vægtløs. Selv et lille skridt får én til at hoppe højt i vejret og passer man ikke på, snubler man let.

Modeller i fuld størrelse

Uden for i parken står en kopi i fuld størrelse af en Ariane 5 raket, og ved siden af er det også er muligt at komme ind i den berømte russiske rumstation MIR og få et indtryk af hvorledes kosmonauterne har levet og arbejdet. MIR er overraskende stor - når man ser den første gang.

3D biograf

Forsynet med specialbriller sætter vi os tilrette i den store 3-dimensional biograf med næsten 180 graders lærred og ser en film om rummet og specielt månen. Vi følger bl.a. landingen på månen og hvorledes astronauterne bevæger sig på månens overflade. Forestillingen, der kommenteres på fransk, er så levende, at jeg flere gange må dukke hovedet af frygt for at få en månesten i hovedet! Spændende og flot lavet. De udleverede hovedtelefoner, der skulle have engelsk lyd, fungerede desværre ikke optimalt og blev overdøvet af lyden fra lærredet.

Det meste er for fransktalende

Synd at et internationalt oplevelsescenter som Cité de l’Escape kun har franske skilte, der forklarer hvad man ser på udstillingen. Udbyttet kunne havde været meget større, hvis man også kunne læse nogle engelske tekster!

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser