;

Nordfynske seværdigheder omkring Bogense Strand Camping


Charmerende Bogense

I det nordvestlige hjørne af Fyn ligger den charmerende by Bogense. Med små 5.000 indbyggere er det også Fyns mindste købsstad.

Byen fik sine købstadrettigheder i 1288 af kong Erik Menved. 

Den gamle nostalgiske kro midt i byen er opkaldte efter ham. 

Manneken Pis - en gave til byen

Et af byens mere mærkværdige seværdigheder er en tro kopi af Mannekin Pis fra Bruxelles. 
En dag i det 19. århundrede ankom færgen fra Jylland til Bogense, og om bord fandt man et efterladt spædbarn. 
Drengen blev adopteret og voksede op i Bogense. I taknemmelighed skænkede han senere i livet den lille statue af Manneken Pis til byen. 
Han opleves året rundt i forskellige dragter og når byen holder Rosenfestival, pyntes han med blomster.

Rosenfestival i Bogense

Resten af byen pyntes i øvrigt også med blomster og det er et stort tilløbsstykke. På torve, åbne pladser og gågader pyntes der overdådigt op med roser i alle farver og kreativiteten er stor.
Rosenfestival i Bogense finder altid sted første weekend i august. 
Resten af året sker der også en hel del i den aktive by. Her er ofte loppemarked eller marked med fødevarer, hvor landmændene fra området, kommer ind til byen og sælger deres varer.
Den gammeldags måde at handle på, passer perfekt ind i kulissen med de gamle bindingsværkshuse og stokroserne.

Bogense Strand Camping

Vi har base på Bogense Strand Camping, der er en af Danmarks femstjernede campingpladser. 
Det er en yderst moderne campingplads med rigtigt gode faciliteter og masser af aktiviteter for både børn og voksne. 
Det er højsæson og pladsen er fyldt op med sommerglade gæster. Der er god stemning og man fornemmer tydeligt, hvordan alle hygger sig med de små eller få gøremål i ferien. 
Campingferie på Bogense Strand Camping er også forbundet med en tur i poolen. Den er populær bland både store og små.

Svømmehal og wellness

Bogense Strand Camping er en campingplads, der på mange måder har det hele. De grønne områder, hvor man stiller sit telt, sin teltvogn, campingvogn eller autocamper er velindrettede og med både strøm og vand. 
Uanset hvor man bor på pladsen, er der ikke langt til facilitetsbygningerne med familiebaderum, børnebadeværelser og store veludstyrede fælleskøkkener. De bruges af alle også dem, der faktisk har køkken hjemme i campingvognen.
Når det danske sommervejr svigter, søger de fleste indendørs i campingpladsens svømmehal. Den kan både bruges til motionssvømning om morgen og til leg for vandglade om eftermiddagen.
Det er også her, der er forskellige tilbud indenfor wellnees, så hvis det kunne friste med en gang massage, så er der flere forskellige behandlinger at vælge imellem.

Fyn er et godt fiskested

Fyn er kendt for at være et godt fiskested, så vi pakker vores medbragte fiskeudstyr og begiver os ud til Lindegårdens fiskesø, der ligger ved Otterup. Her kan man fiske i fire forskellige søer. 
Vi nyder det gode vejr og stilheden, for vi er helt alene. Det er dansk sommer, når det er bedst og vi nyder at sidde i solen og høre bierne summer. 
Selv om vi er her i flere timer og det er en put-and-take sø, har vi ikke heldet med os. Så ingen fisk på krogen i dag.

Fisk på grillen

Vi må derfor en tur til den lokale fiskehandler. Her er udbuddet stort og selv om det ikke helt er det samme som egen fangst, skal vi nok få fisk på bordet. 
De hjembragte fisk fra den lokale fiskehandle er utrolig lækre og det hører ligesom sommeren til at få gang i grillen.
Vi nyder at sidde i de hjemlige omgivelser og alligevel føle vi er ude. Så snart vi har spist, smutter børnene igen på legepladsen, hvor deres campingvenner venter.

Teater, cirkus og badesjov

Længere nede ad vejen er der besøg af Cirkus Krone, og campingpladsen har også jævnligt besøg af Campingteateret, der opfører et humoristisk teaterstykke foran deres noget anderledes campingvogn. 
Det gør de i al slags vejr, så selv denne danske sommeraften, hvor vejrguderne ikke er med os, aflyser de ikke. Det er sejt, for de små tilskuere vil gerne se dem.
Poolen tages også i brug om aften, hvor man har mulighed for at prøve FunBallz. Her må man kæmpe med balance i de livlige plastiskbolde.

Ditlevsdals Bison farm på Fyn

Der er en oplevelse i det fynske, som er noget anderledes end man lige forventer sig at se på disse kanter, og det er at besøge en bisonfarm. 
Ditlevsdals Bison Farm er en af Europas største og ganske imponerende. Når man sidder på terrassen og kigger ud over de store vidder med de græssende dyr, er det svært at tro, at man er i Danmark. 
Bison er jo noget man forbinder med amerikanske westerns.
Her går de rundt og guffer det saftige græs i sig og ser i den grad ud til at stortrives.

Enorme bisoner

Man overraskes over hvor store dyrene er. De har lige fået kalve og de er ekstrem søde, kluntede og med store brune øjne. De holder sig tæt på deres mødre. Man får lyst til at klappe dem, men den går ikke.
Vi springer op i den ramponerede firhjulstrækker og kører ud over den fynske såkaldte slette. Solen bager ned på os og der er bisoner overalt og det er fascinerende at komme så tæt på. 
De bemærker os knapt. Vi får også lov til at være med til at flytte en flok fra en mark til en anden. Det er så vildt når de galoperer forbi bilen.

Bogense strand

Bogense strand ligger få hundrede meter fra pladsen. Her er parkering og gode adgangsforhold, hvis man f.eks. kommer med barnevogn. Jeg er altid fascineret over at se børnenes kreativitet på en strand. 
De kan få timer til at gå med at bygge sandslotte, fange krabber og i det hele taget bare undersøge havbunden, for det de nu måtte finde. 
Her, hvor det er så lavvandet, er det ekstra sikkert for dem at færdes og det gør, at forældre og bedsteforældre kan slappe af, mens de små leger. 
En god feriedag behøver altså ikke altid være med fart over feltet eller for den sags skyld koste penge.

En tur på havet med Castor

Den aflange havn i Bogense blev anlagt i 1828 og ser noget speciel ud. Marinaen ligger på modsatte side og er flere gange kåret som Danmarks bedste. 
Her langs den gamle havn finder man flere gode fiskerestauranter og det gamle skib Castor, der er fra 1936. Bogense Turistkontor og Castor arrangerer flere gange om ugen sejlture med forskellige temaer. 
Vi tager med på "sørøvertur" og det starter på en af byens torve. Her bliver alle klædt ud som sørøvere, før vi begiver os ned til skibet og stjæler det fra den nuværende besætning. 
Nu er vi klar til at sejle ud i Kattegat og finde den rigtige skat.

Jagten på skatten

Undervej på sejlturen er der mange gøremål på skibet, som gerne må undersøges til bunds af de små sørøvere. Der skal også spises og drikkes som i gamle dage – et sørøvertog, hvor alle skal leve som rigtige sørøvere. 
Nu skal skatten findes. Børnene gennemsøger hele skibet, inden de finder ud af, at skatten er et helt andet sted. Den er nemlig gemt på havet og det tager tid at finde den. 
Men det er seje sørøvere, der er på tur i dag og selvfølgelig findes skatten, der er fyldt med guld, som skal deles. 
Det har på alle måder været en udbytterig dag på havet og skatten er i hus. Det skal alle naturligvis have at vide, da vi sikkert ankommer til Bogense Havn. Turen afsluttes med et kæmpe sejrsbrøl fra alle børnene.