Fugleparken i Nordsjælland - et beøg værd
Fugleparken i Nordsjælland - et beøg værd

Fugleparken i Nordsjælland - et beøg værd

På din ferie i Nordsjælland kan du besøge Nordens største fuglepark, der ligger fem km. syd for Gilleleje.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Masser af eksotiske fugle - og andre dyr

Mere end 2000 tropiske fugle fra små bemærkelsesværdige pragtfinker til de spektakulære og underholdende kakaduer og araer ser du i det store tropehus såvel som i de udendørs anlæg i den smukt anlagte fuglepark. Her kan du opleve over 200 fuglearter i alle størrelser fra hele verden. Parken prioriterer såvel gæsternes som dyrenes velfærd meget højt. Fuglene kvitterer med yngel i et sjældent stort omfang. Der er altid unger - endda blandt arter som kun meget sjældent ses yngle i fangenskab. Mange af fuglene bor i store og rummelige volierer, og hvor det kan lade sig gøre, bor flere arter sammen for at genskabe så meget af fuglenes naturlige levevis som muligt. I tropehuset på 600 kvm. flyver eksotiske fugle frit rundt. Der arbejdes løbende på at virkeliggøre nye ideer og forbedringer for både dyr og besøgende i parken.

Kakadue i Nordsjællands Fuglepark

Kakadue i Nordsjællands Fuglepark

De andre dyr

I parken findes også en zoo med mindre pattedyr, hvor du kan kravle ind til de afrikanske dværggeder, som er glade for børn og sjove at fodre. Besøg også den store samling krybdyr og padder.

Geder er altid underholdende

Geder er altid underholdende

Fakta om Danmark - Nordsjælland

Nordsjælland eller Kongernes Nordsjælland er både kendt for spændende historiske slotte og klostre, men også noget af Danmarks mest imponerende natur, hvor du aldrig er langt fra vandet.

Vigtige historiske byer: Helsingør, Hillerød, Fredensborg og Frederikssund.

Største attraktioner: Kongelige slotte og slotshaver som Kronborg Slot, Frederiksborg Slot, Fredensborg Slot samt Jægerspris Slot.

Naturoplevelser: Nordkysten langs Kattegat, de store skove som Grib Skov, Store Dyrehave, samt de mange søer med mulighed for kano- og kajakture.

Nationalparken: Nationalpark Kongernes Nordsjælland 

Kronborg: Kronborg Slot

Frederiksborg: Frederiksbrog Slot

Fredensborg: Fredensborg Slot

Jægerspris: Jægerspris Slot 

Turistinformation: Nordsjælland