Zillertal januar 2009 086.jpg
Skiferie

Herlig julefrokost på ski i St. Johann, Tyrol

Julefrokost på ski

Rejsebureauet har hævet niveauet for den gode julefrokosts oplevelser ved at introducere "julefrokost på ski" over en weekend. Konceptet indebærer, at man flyver til Østrig og indkvarteres på hoteller i velkendte skisportsområder som Wagrain, Bad Gastein eller St. Johann.
Vi blev vi indlogeret på Gasthof Silbergasser i St. Johann for at opleve en anderledes julefrokost over en weekend. Og hvad er det så for oplevelser man får? Ja, der er jo selvfølgelig selve julefrokosten. Hvad angår det kolonariske, så består den af en buffet med alt hvad man kan forvente af julebord - fra sylte og postejer til salat og oste. 
Hvad der så kan ske af underholdende indslag - taler, sange, dans og fest - er op til venner og kollegaer. På denne tur syntes det sidste ikke at være noget problem.

På pisterne eller bytur

Næste morgen fortsætter oplevelserne, enten samlet eller i mindre grupper. De morgenfriske og skiglade har stillet vækkeuret, så man kan må en af de første skibusser, der kører hen til liftsystemet. Og så står den ellers bare på sne, ski og frisk luft i hovedet. Enhver ved, at skiløb er en social aktivitet, hvor man kører sammen, hviler sammen og morer sig sammen. Begyndere kan melde sig til skiskolen med danske skiinstruktører, mens de mere øvede kan kaste sig ud i terrænets udfordringer.
Området ved St. Johann og Alpendorf byder på rige muligheder, også selvom ikke alle pister endnu er åbne. Når liftsystem lukker eller når trætheden i benene melder sig, kan man fortsætte med afterski, hvor man blandt andet kan få afgjort hvem der lavede dagens styrt og skal have "huen for bedste styrt" - og hvem som har imponeret med sine store fremskridt eller oparbejdede talenter?
For dem som ikke er fortrolige med at spænde et par brædder på fødderne, kan man enten tage med Højmark Rejser på en bustur til Salzburg, hvor man kan juleshoppe i Mozart’s by. Eller man kan gå en tur i det hvidklædte landskab og f.eks. gå op i terrænet langs nogle af de små sneryddede veje og i klart vejr få en flot udsigt ud over bjergene.

Mad udover det sædvanlige

Efter en dag fyldt med indtryk er der så mulighed for at berette om dagens oplevelser over en fem-retters menu. Og så er der sikkert nogen som forbinder østrigsk mad med mere eller mindre appetitlige wienerschnitzel med tandtykt panering og en masse friture. Dette forekommer uden tvivl i Østrig, men med Gasthof Silbergasser har rejsebureauet i små ti år haft et hotel som gør det dårlige rygte til skamme. 
Faktisk må det konstateres at vi aldrig har fået så god mad i Østrig - og at lokal østrigere vælger at spise her, vidner blot om stedets kolonariske kvaliteter.

Endnu mere ski

Næste formiddag er der igen mulighed for at få sig en skitur eller en promenade - måske med et besøg i kirken - inden man om eftermiddagen vender snuden hjemad mod det regnvåde Danmark med en hel del fælles oplevelser i bagagen, som nok skal række langt ind i det nye år.
Med "weekendski" - som jo sagtens kan bruges til julefrokosten eller anden festligt arrangement - har rejsebureauet skabt rammerne for en vellykket tur, som i en kort periode får os med ud i naturen. Mon ikke vi i fremtiden vil se flere weekend-naturoplevelser?