4.4 foto 1 (2) - 1.jpg
Rundrejse med

Camping ved Det Indiske Ocean

Google Map...
Oman

Hovedstaden i Oman er Muscat

Befolkningstal: ca. 4,5 mio.

Areal: ca. 309.500 km²

Afstand fra Danmark: ca. 5.214

Mest besøgte attraktioner: Muscat samt ørkenen med Wahiba Sands

Mere information:

Rejsebureau: Viktors Farmor

Turistinformation: Oman

Kokkene er også med

Selv skal vi kun have lagenposer med. Vores tre chauffører viser sig at være habile kokke og de står for servering af morgenmad og aftensmad. De har flaskegaser og alt nødvendigt køkkenudstyr med på rundrejsen. Der arrangeres morgenmadsbuffet på bagklappen af en af bilerne og om aftenen sidder vi omkring bålet og spiser, mens fuldmånen står for rumbelysningen. Vi køber hver især ind til frokost i butikker vi passerer og holder picnic, når sulten meldte sig.

Livet i teltlejren

Hen under eftermiddagen finder vi en god lejrplads og slår teltene op som det første. Straks efter er det vigtigt at samle rigeligt med tørt drivtømmer til aftenens bål, inden det bliver helt mørkt klokken 18. Derefter er der tid til at rigge til inde i teltene og nyde en svømmetur i Det Indiske Ocean, hvor vandet ikke er under 25 grader. Inden morgenmaden skulle telte og soveposer være pakket, så bilerne hurtigt kunne læsses og være klar til afgang umiddelbart efter.

Den truede oryx-antilope

Vi kører på stranden, hvor det er muligt og gør afstikkere ind i landet bl. a. til et stort reservat for oryx- antilopen. Denne antilope er ret lys med markante sorte aftegninger i hovedet og på benene. Den har to lange, fuldstændig lige horn og det har gjort den til et værdifuldt jagttrofæ. Dyret har været tæt på udryddelse på Den Arabiske Halvø, men oprettelse af reservatet og et omhyggeligt avlsprogram har reddet arten.

The Pink Lagoons

Et interessant naturfænomen er "The Pink Lagoons" saltsøer ved Qahal. Saltsøerne er farvet af lyserøde alger, der er i stand til at vokse i en mættet saltlage.

Middag i Shuwaimia

En aften får vores kokke fri og vi tager i stedet ind til den lille by Shuwaimia og spiser middag. Det er en speciel oplevelse at spise på fortovsrestaurant, mens dromedarer går aftentur og undersøger affaldscontainere for lækkerier - og så spiser de papkasser til dessert! 
Vi kører til Qarabjergene 60 km nord for Salalah, hvor vi overnatter, men her er der kun ni graders varme lige inden solopgang.

Salalah - røgelsesbyen i det sydvestlige Oman

Vi kører fra Qarabjergene mod Salalah og på få kilometer skifter naturen fra gold ørken til tropisk frodighed. Her er dadelpalmen ikke den vigtigste afgrøde som i det øvrige Oman. Nej, her er det bugnende plantager med kokospalmer, bananer og papaya. Salalah er Omans næststørste by og ligger i et område med tropisk klima. I ørkenbjergene nord for byen vokser røgelsestræet. Det er et vildtvoksende træ, der tåler ekstremt tørt klima og det har i årtusinder været basis for Salalahs rigdom. I oldtiden transporteredes den kostbare røgelse med skib til Ægypten og med kamelkaravaner gennem ørkenen til Middelhavet og videre til Grækenland og Romerriget. En let ridse i barken får træet til at udskille en mælkehvid saft, som tørrer ind til klare "tårer", der kan være fra næsten farveløse til ravgule. "Tårerne" samles ind og sorteres efter kvalitet og der er meget stor prisforskel på fin og mindre fin røgelse. Størstedelen af røgelsen eksporteres, men den sælges også lokalt. I souken i Salalah er der mindst et par snese boder, som sælger røgelse i flere forskellige kvaliteter. Alle brænder naturligvis røgelse af for at lokke kunder til, så ved et aftenbesøg oplever man et rent duftorgie.

Beach Villas - med øl og vin

Vi bor på et dejligt, lille familiehotel Beach Villas, som ligger direkte på stranden ud til det Indiske Ocean. Det har oven i købet tilladelse til at servere øl og vin til aftensmaden.

Udgravningerne ved Sumhuram

En af vores udflugter går til udgravningerne af Sumhuram, der var områdets vigtigste handelsby fra 300 år før vor tidsregning og de næste 1000 år. Røgelsen var et vigtigt produkt for byens handel og skibsfart.

Blow-holes ved Mughsails

Vest for Salalah besøger vi Mughsails smukke strand og fantastiske klippeformationer og ser de berømte blow-holes. Havet har undermineret klippen og vasket bløde dele væk, så der er huller, hvor bølgeskvulpet kan presse vand op i ti meter høje "gejsere". Efter tre dage må vi ved en smuk solnedgang tage afsked med dette dejlige sted for næste dag begynder hjemrejsen til Danmark.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser