kulinarisk_eventyr_1.jpg

Kulinarisk eventyr i Hong Kong

I Michelin Guiden kan man nu se, at Hong Kong er i den kulinariske verdenstop. Syv restauranter er tildelt højeste udmærkelse med 3 stjerner. Et besøg i en af disse restauranter er ifølge Michelin Guiden hele rejsen værd. 

En by fuld af stjerner

Hele 16 restauranter er tildelt 2 stjerner og 52 restauranter har fået 1 stjerne. Et vidnesbyrd om den utrolige udvikling Hong Kong har gennemløbet den sidste menneskealder. En af de mest fremtrædende kokke i Hong Kong er Umberto Bombane. Italiener fra Bergamo. Stor fan af filmskaberen Fellini, hvis film gjorde så stort indtryk på ham, at hans første Hong Kong restaurant fra 2010 fik navnet 8 ½ Otto e Mezzo-Bombana. Restauranten fik allerede få måneder efter åbningen 2 stjerner i Michelin og i december 2011 kom så den 3. stjerne.

Kongen af Hong Kong

Umberto Bombanas restaurant er den første italienske restaurant udenfor Italien, som har fået tildelt 3 stjerner i Michelin Guiden. I Hong Kong er han det nærmeste man kommer en konge i køkkenet. Det er derfor med store forventninger, jeg betræder hans restaurant i Landmark Alexandra, tæt ved Central Station på Hong Kong Island-siden. I den stilrene restaurant fornemmer man hurtigt kokkens fascination af Federico Fellini – og hans film 8 ½.  Filmen, som måske er den bedste film nogensinde til at skildre en instruktørs kvaler med at skabe film.
Marcello Mastroianni spiller i filmen en filminstruktør, tydeligt Fellini selv, som har alting på plads til at indspille en film, men som ikke har nogen historie at fortælle. Måske er det historien om, hvordan Fellini følte det efter hans store succes med La Dolce Vita (Det søde Liv) nogle år tidligere.

Super service - super menu

I restauranten føler man sig godt tilpas i hænderne på dygtige kokke og en venlig atmosfære. Stille og roligt går kokken Umberto Bombana rundt og hilser på gæsterne. Alt er perfekt. Servicen naturligvis i top. Afslappet og opmærksomt. Restauranten er helt fyldt til denne lørdags lunch. Lunch menukortet rummer 6 frokostretter: trøffel-risotto med asparges, hummer med salat og gnocchi, oste-ravioli med oliven, kalvekød med trøffel, tunfisk med bl.a. kaviar og som dessert: vilde jordbær og blåbær med is.
Måltidet har levet helt op til mine forventninger. Det var en stor oplevelse. Helt gratis er det naturligvis ikke at nyde et måltid i en 3-stjernet Michelin restaurant, men når - som her - at kvalitet og velsmag når de store højder, så er prisniveauet helt rimeligt. 
Umberto Bombana har nu også åbnet restauranter i Shanghai, Beijing og Macao.