IMG_8423.JPG
Charterferie

Eksotisk charterferie til øen Sal

Google Map...

Hovedstaden i Kap Verde er Praia og ligger på øen Santiago. Kap Verde består af 13 hovedøer, der ligger ca. 500 km. ud for Afrikas vestkyst i Atlanten.

Befolkningstal: Ca. 0,5 mio.

Areal: 4.033 km²

Afstand fra Danmark: Ca: 5.466 km

Tidsforskel: 2 timer efter

Mest besøgte attraktion: Naturen på vulkanøerne samt badestrandene specielt på øen Sal.

Mere information:

Rejsebureau: TUI

Turistinformation: Kap Verde

Eksotiske øer syv timer fra Danmark

Kap Verde ligger 500 km fra Vestafrikas kyst og blev opdaget af den vestlige verden i forbindelse med de store opdagelsesrejser, i midten af det 15. århundrede. Øgruppen blev selvstændig fra Portugal i 1975 og den største af øerne Santiago er også den mest folkerige ø. Der er spændende historie på alle øer, men på Santiago er det bare meget koncentreret, fordi der er sket mest. Især kolonitiden har sat sit præg på bygninger og kulturen. Rejsen dertil tager ca. syv timer og du får ikke jetlag.

Saltproduktion på Sal

Sal, der ligger i den nordøstlige del af Kap Verde, er også den ældste af øerne, og vulkanerne har for længst afsluttet deres aktiviteter. Øen er opkaldt efter den omfattende saltproduktion, der har været på øen og som fortsat kan opleves flere steder.
På den nordlige del af øen udvindes der stadig salt i naturlige saltbassiner og andre steder kan man se faldefærdige ruiner fra de gamle produktionsbygninger. Øens natur er ganske enestående, da den på mange måder ligner en stor udtørret sandkasse. Det ses tydeligt fra flyet lige inden man lander i den største internationale lufthavn på øerne. Med andre ord er det meget tørt på øen og intet kan gro her, så alt spiseligt hentes i havet eller fra andre øer.

Hyggelige Santa Maria

I byen Santa Maria kan man både spise godt og komme tættere på kulturen på Kap Verde. I gaderne ligger butikkerne side om side og er en god blanding af brugskunst, souvenirs, cafeer og restauranter. På stranden hænger de lokale ud side om side med øens besøgende i en yderst afslappet atmosfære.

Spis godt

Det er helt oplagt at tage til Santa Maria og få en god middag. Det kan anbefales på Farolin Restaurant i Odjo d’Aqua i udkanten af Santa Maria. Her får man ekstreme gode fiskeretter og specielt deres hummer er enestående. Husk at bestille bord. Man sidder ude på en åben terrasse med udsigt til byen og havet. Under terrassen slår bølgerne hårdt mod klipperne, et flot syn.

Hovedbyen Espargos midt på øen

Vil man opleve lidt mere kultur, kan det også anbefales at tage til hovedbyen Espargos, hvor der i øvrigt også er en imponerende udsigt ud over den sandede ø. Hotellerne ligger ud til havet og er store feriecentre, hvor man ikke mangler noget som helst. Samtidigt kan man nemt tage på udflugt på øen. Med andre ord kan man selv vælge om man vil dase eller opleve.

Dase- og aktiv ferie på samme sted

Sal er en spændende ø, fordi den både kan bruges til daseferie og aktiv ferie, eller en kombination af de to. Specielt sportsaktiviteter på havet, som surfing, kitesurfing og dykning, er oplagt. Alt efter hvilken niveau du er på, kan du deltage i kurser, der kan hjælpe dig på vej. Kun meget erfarne surfere anbefales at tage på havet på egen hånd.

Jeepsafari med lokal guide

En god måde at se øen er på en jeeptur, hvor man blandt andet kan komme op på højdedragene. Her er vejene er lidt ufremkommelige, men sjovt det er det. Med jeep kan man også komme ned til de små fiskerlejer, og hvis man er heldig, passer det med at de lokale lige er kommet ind med dagens fangst. Det er et herligt syn. Du har en engelsktalende, lokal guide med på turen. Det er en ekstra bonus, fordi du på denne måde også kan få en masse ekstra viden om øen. Spørg endeligt løs – de vil meget gerne fortælle om deres land.

Vaskeægte fatamorganaer

På en jeepsafari oplever du en masse, fordi turen også går gennem små fiskerbyer, forrevede klippekyster med naturlige pools. Inde midt på øen, i det store flade landskab kan du opleve ægte fatamorgana.                                                                                                                                  

Rui Funana med all inclusive

Resortet Rui Funana er stort, men man bor i opdelte områder, så man fornemmer ikke alle de andre gæster. Værelserne er fine og findes i forskellige størrelser og indretninger. Altanerne vender både mod havet og ind i landet alt efter, hvilken kategori man vælger. Der er masser af aktiviteter og underholdning for hele familien og maden spiser man i en stor restaurant med buffet, hvor der er alt, hvad hjertet begærer af både sunde og usunde retter. Der er variation i retterne hver aften. Resortet har flere pools, men også en ubeskrivelig strand med det fineste sand. Bølgerne kan være enorme og sjove at lege i, men du skal også passe godt på. Har du helt små børn, så er poolen mere sikker.

Charterferie med kulturelle oplevelser

Kap Verdes kultur er meget spændende fordi det tager udgangspunkt i både afrikansk og portugisisk kultur og denne interessante blanding gør, at det man oplever på Kap Verde, ikke findes andre steder. Det at man skal flyve et par timer ekstra i forhold til De Kanariske Øer, er det hele værd.

Du skal acceptere marketing cookies, for at du kan se indhold fra YouTube.