c2c224_scan0023_-large.jpg

Oplev de sjældne gravpladser syd for Cairo

Google Map...
Egypten

Hovedstaden i Egypten er Kairo

Befolkningstal: ca. 96 mio.

Areal: ca. 1.010.448 km2

Afstand fra Danmark: ca. 3.212 km til kairo

Tidsforskel: 1 time foran

Største turistattraktion: Pyramiderne i Giza uden for Kairo. Det Egyptiske Museum i Kairo, Luxor og Kongernes Dal. Bade ferie ved Hurghada og Sharm el Sheikh.

Merte information:

Turistinformation: Egypten

Gravpladsen har fungeret i flere tusinde år.

Gravpladsen har fungeret i flere tusinde år. De ældste af gravkamrene er næsten 5.000 år gamle og stammer fra tiden under det Mellemste Rige, der var ved magten ca. 2061-1786 fvt. Der er også gravkamre fra Det Nye Rige ca. 1569-1081 fvt. og helt frem til det 22. Dynasti ca. 931-725 fvt.
Opdagelsen er offentliggjort af den egyptiske kulturminister Farouk Hosni. Han fortæller, at gravkamrene er meget forskellige. Nogle har en enkelt begravelsesskakt, mens andre har en skakt, der fører til et øvre kammer, hvorfra endnu en skakt fører videre til et andet, mindre kammer. 
Udgravningen er støttet af SCA, Egypt's Supreme Council of Antiquities. Generalsekretær Zahi Hawass, SCA, fortæller, at udgravninger inde i gravkamrene har afsløret trækister indeholdende mumier indpakket i lag af bomuldslinned og papyrus. Dekorationer og påskrifter på mumierne er velbevarede.                                                                                     

Der er også fundet et begravelseskapel fra det Mellemste Rige

Der er også fundet et begravelseskapel fra det Mellemste Rige, bl.a. med en kalender for ofringstidspunkter og ligkister af ler og bronze. Desuden er fundet kobbersmykker og en samling af godt konserverede amuletter fremstillet af fajance. Kapellet er genbrugt i senere perioder, måske så sent som i den romerske periode fra år 30 til 337 efter vores tidsregning.
Videre er fundet forkullede rester af flere kister, der formentlig brændt under den koptiske periode fra 3. til 6. århundrede. Blandt disse kister, er fundet 15 malede masker sammen med amuletter og lerpotter.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser