DCU-Camping Ålbæk Strand: Når stranden kalder

Det er midt på formiddagen, da vi kører ind på campingpladsen. Sikken en ro. Det er ellers midt i højsæsonen, og solen skinner fra en skyfri himmel. Hvor er alle henne? Ved indtjekning fortæller lejrchefen, at sådan er det næsten hver dag, i hvert fald når solen skinner som i dag.

Folk er ganske enkelt taget på stranden. Det lyder umiddelbart som om stranden ligger langt væk, men det er langt fra tilfældet. Campingpladsen ligger lige ned til stranden, der er hvid i begge retninger, så langt øjet rækker.

Campingpladsen består af en masse "lommer", hvor der er høj beplantning i mellem. Det giver mange muligheder for at slå lejr i forskellige hyggekroge, hvilket vi også gør med vores vogntog.

Mathias går målrettet efter legepladsen, og efter få minutter på hoppepuden, ser det ud til han allerede har fundet sin første legekammerat.

Hygge i vandkanten

Varmen er stegende, så vi venter med at sætte fortelt op, men pakker i stedet strandtasken for at følge strømmen og indtage solbadende position, mens Mathias hygger sig i vandkanten.

Det er utroligt, hvor få ting, der egentlig skal til for at børn leger godt. En simpel strand med muslingeskaller, sand og vand sætter et moderne drengeværelse med Play Station, LEGO, Brio og biler mm. i perspektiv.

Det mærker vi i høj grad, da vi skal hjem om eftermiddagen. Det passer ikke lige Mathias, at vi skal forlade den gode strand.

Skønne Skagen

Ikke langt fra Ålbæk ligger vel nok en af Danmarks mest kendte sommerferiebyer, Skagen. På sin vis er Skagen ikke særlig stor, men den er til gengæld ikke en by, der sådan lige overstås med et lille visit.

En bred vifte af både kulturelle oplevelser som naturmæssige attraktioner trækker alle i familien. Hertil kommer det hyggelige Skagen, hvor især det maritime miljø omkring havnen er bemærkelsesværdigt.

For det første er der marinaen med de mange lystbåde i alle størrelser, men det som også gør havnen specielt er, at der stadig drives fiskeri herfra.

Og det giver et mere autentisk og levende miljø, som smitter af på de mange cafeer og restauranter, der ligger på havnefronten.

Et hvert spisested med respekt for sig selv har flere forskellige fiskeretter på menukortet, men vil du gå efter et sikkert hit, så kan de hjemmelavede fiskefrikadeller i den grad anbefales.

Faktaboks

DCU-Camping Ålbæk Strand ligger 1 km syd for Ålbæk og 20 km fra Skagen.

Husk badetøj og godt fodtøj. Der er kun 300 m til fantastiske vandrestier.

Gå evt. også langs stranden til det lille fiskeleje, hvor der kan handles frisk fisk fra kutterne.

Hvide Klit Golfbane ligger kun 5 km fra pladsen.

Besøg også Ørnereservatet, vandreklitten Råbjerg Mile, den tilsandede kirke og meget mere.

Se også www.DCU.dk