På campingferie gennem skønne Odsherred

Lad os få tjekket ind

Odsherred i det nordvestlige hjørne af Sjælland ligger godt placeret lige meget, hvor dit hjemlige udgangspunkt er. En smuk og varieret kystlinje omkranser næsten 2/3 af området. Campingpladserne, hvor der er flere forskellige at vælge imellem, ligger jævnt fordelt og findes fra 1-3 stjerner.

Vi starter med at tjekke ind på Odsherred Camping Nordstrand. Pladsen ligger i smuk natur og har masser af hygge- og lækroge.

Så snart vores campingvogn er kørt på plads, støttebenene er kørt ned og vi har tilsluttet strøm, er alt klar til at holde ferie.

Det er let at holde campingferie

Uanset om du kører langt væk eller holder et par dage fri i nærheden af dit hjem, er det bekvemmeligt at tage campingvognen med. Alt er pakket hjemmefra. Tøjet ligger i skabene og køleskabet er fyldt med mad.

Vores campingvogn er indrettet som vores andet hjem. Der mangler ikke noget. Og så er det en ferieform, der giver en mulighed for at komme af sted ofte. Det er lidt som at tage i sommerhus, her bestemmer du bare selv, hvor "sommerhuset" skal stå, hver gang du drager af sted. Du bestemmer selv retning og fart.

Mød Pippi Langstrømpes abe

Efter min mening er nogle af de bedste oplevelser der, hvor både store og små får noget ud af det.

Odsherred Zook startede egentlig som et beskæftigelsesprojekt, men er i dag en privatejet virksomhed med næsten 600 dyr fordelt på 85 forskellige arter. Dyr er altid en taknemmelig "attraktion". Udelukkende i kraft af deres tilstedeværelse, fanger de vores opmærksomhed

I dyreparken er der et herligt abe- og terrariehus, hvor du blandt andet kan se Pippis abe - eller i hvert fald en der ligner.

Og så må det siges, at det er lidt specielt at se zebraer, lamaer og strudse græsse på det der mest af alt ligner en dansk græsplæne, men dyrene ser ikke ud til at lide nogen nød på den danske "savanne".

Meget mere end Dragsholm Slot og Sommerland Sjælland

Vi bruger campingpladsen som udgangspunkt. Nogle dage går med daseferie ved stranden, andre med shopping og kulturelle "indslag" i Nykøbing Sj..

Vi har også altid cyklerne med, for det er en dejlig måde at komme rundt på. Ofte pakker vi rygsækkene om morgenen og kommer først sent hjem sidst på eftermiddagen. Odsherred er cykelvenligt med mange cykelstier og markerede ruter.

En cykeldags bedste oplevelse er som regel at trille gennem de smukke landskaber, nyde det gode vejr og den friske luft.

Stoppe på havnen og få en is. Smide sig i græsset under trækronerne – uden at have betalt entré nogen som helst steder.

Hygge sig om aften

De fleste aftener går hjemme ved campingvognen, hvor vi griller, drikker en god flaske vin og slapper af.

Netop det at spise god mad er en stor del af vores ferie – ofte hvor vi har købt en nyfanget fisk eller rejer på haven.

Og som denne gang, hvor campingpladsen ligger lige ned til vandet, bliver det til en skøn aftentur på stranden, inden sengetid.

Campingpladser og ferieinspiration finder du på Odsherreds hjemmeside.

For at bo på danske campingpladser skal du have et campingpas. Det kan du f.eks. få første gang du tjekker ind på pladsen. Du skal også have campingpas, når du lejer hytte eller campingvogn på campingpladserne.

Læs flere artikler og se Tv-klip om de mange feriemuligheder i Danmark her