Julehygge i Aarhus

Læs mere og få inspiration til ferie i Danmark på AnneVibekeRejser.dk

Pynt og julefest

Den 13. november 2015 breder Aarhus sit funklende juletæppe ud over Strøgets folketrafik, når en halv million led-pærer i tætte guirlander tændes på tværs af bygningernes tage.

Stjernetæppet kommer blandt andet til at lyse ned over juleparaden, der samme dag marcherer gennem byens centrum og markerer julens komme.

Får man ved samme lejlighed lyst til at tage hul på juleindkøbene, holder byens butikker åbent til klokken 21.

Ellers er der masser af andre muligheder for juleshopping i byens forskellige kvarterer.

Aarhus er kåret som Nordens bedste shoppingby, og i julen er der kredset ekstra om handleoplevelsen i de stemningsfyldte stræder.

På Strøget breder mainstream-moden sig på hver side af folkemængden, og skal julegaven have en mere særegen karakter, er Latinerkvarteret ved Domkirken god at gå på jagt i.

De brostensbelagte gader huser designershops, specialforretninger, brugskunst og kræsne fødevarebutikker. Når sulten eller de trætte ben melder sig, er Vestergadekvarteret også et besøg værd. Her ligger hyggelige caféer side om side med modeshops, genbrugsbutikker og fine gallerier.

I Den Gamle By kan julestemningen nærmest skæres i skiver

Tykke granguirlander, mekaniske nisser og levende lys i lygter - overalt er der dækket og pyntet, som man gjorde det fra 1600-tallet og helt op til midten af 1970’erne.

Duften af honningkager, nybagte klejner og tørrede nelliker fylder gaderne og kærtegner næsen på de handlende.

Markedsboderne og de historiske butikker sælger ’svunden tid’ og inspirerer til anderledes juleindkøb - blandt andet legetøj, bøger, Madam Blå, flotte plakater, lækre chokolader og hjemmelavet snaps.

Og i Handelsgartneriet Bernstorff sælges julens blomster, æbler og nødder, krydderurter og pynt.

Fra den 14. november til den 3. januar byder Den Gamle By desuden på Peters Jul i Købmandsgården, julemarked og ikke mindst Julehuset, hvor man selv vælger sin vej rundt i julens historier.

Alt efter om man tror på nisser og elsker julen eller er mere "lunken", følges forskellige spor rundt i labyrinten. Undervejs er der oplevelser for både børn og voksne med nisseloft, julegaver i gamle dage, kæmpe juletræ, legezone med dufte-bar og klatrevæg.

Museer og musik

River man et par dage ud af kalenderen og tager på juleshopping og julemarkeder i Aarhus, kan man samtidig benytte lejligheden til at besøge ARoS og særudstillingen ’Monet – Lost in Translation’.

Udstillingen er en kunstnerisk tour-de-force - forbi skovene i Fontainebleau, vilde blomstermarker og høstakke i solskin over strandene ved Atlanterhavet til Monets have i Giverny.

På rejsen bliver det tydeligt, hvordan impressionismens landskabsmaleri fødte en ny æra i kunsten.

Udstillingen præsenterer et udvalg af de største franske impressionister i ca. 50 tankevækkende værker, hvoraf de 20 er af Monet.

December-programmet i Musikhuset på Thomas Jensens Allé bugner af julekoncerter. Husets gæster kan eksempelvis komme i julestemning med canadiske Bruce Guthro, der 6. december gør stop i Aarhus under sin X-mas-Tour.

Er man mere til danske stemmer byder juleprogrammet både på Stig Rossen, Nøddeknækkeren, De Nattergale og Ivan Pedersen-trio.

Læs mere og få inspiration til ferie i Danmark på AnneVibekeRejser.dk