Danske Sydhavsøer – populær destination for hele familien

For store og små

17 af Lolland-Falsters campingpladser har lavet en fælles forening, og sammen med samarbejdspartnere som Scandlines, Øresundsbroen og Knuthenborg Safaripark, har de udviklet gode tilbud.

Der er frit valg mellem de 17 campingpladser, hvor der både er mulighed for at bo ved byen, ved kysten eller i naturskønne områder.

Fælles for campingpladserne er, at der er gode faciliteter og gode muligheder for at få oplevelser i nærområdet.

Lolland-Falsters attraktioner er mange, og der er noget for både store og små.

Sjov med dyr

Blandt de største attraktioner er Knuthenborg Safaripark, der i mere end 40 år har huset eksotiske dyr i den smukke slotspark. Ud over Knuthenborg er der også mulighed for at møde dyr andre steder.

I Guldborgsund Zoo og Botaniske have er der også mulighed for at komme tæt på de eksotiske dyr, eller hos Krokodille Zoo, der huser alle de 23 krokodillearter der findes på verdensplan.

Lidt mindre eksotiske dyr kan man også møde på Lolland-Falster, hvor der bl.a. hos Elisabethsminde er mulighed for at komme helt tæt på bondegårdens dyr.

Det er der også hos Kirkehøjens Limousine, hvor man sågar kan tage på ko-safari.

Middelalder, museer og mad

Er man mere kulturel, kan du komme helt tæt på historien. Blandt andet hos Middelaldercentret, i den lille landsby Sundkøbing, hvor man kan følge livet og gøremålene fra den gamle tidsalder.

Her er blideaffyring, ridderturnering og spændende aktiviteter for hele familien.

Lolland-Falster har også en række museer, der kan fortælle om områdets historie. Fx Frilandsmuseet i Maribo, Sukkermuseet i Nakskov eller Falsters Minder i Nykøbing F.

Lolland-Falster byder på et stort spisekammer af lokale råvarer. Mange steder finder man gårdbutikker der forhandler eget kød, grøntsager, æblemost, vin og andre gode råvarer.

Tag fx forbi Den Fuldkomne Fisker ved Onsevig, hvor både mad og omgivelser ikke går i glemmebogen lige med det samme, eller besøg Hotel Saxkjøbing, der er ejet af den kendte danske kok Claus Meyer.

Besøg Knuthenlund, der driver Danmarks største økologiske landbrug, og som er verdenskendte for deres præmierede fåre- og gedeoste.