17 cykelruter på Viborg-egnen

Læs flere artikler og se Tv-klip om de mange feriemuligheder i Danmark her

Stjernerute Viborg

For nogle år siden udviklede Viborg Turistbureau "Stjernerute Viborg" med kortmateriale og beskrivelse til syv cykelture. Stjerneruten har været en stor succes, som er blevet cyklet igennem af rigtig mange cykelturister fra både Danmark og udlandet, heriblandt forlyder det, at især hollænderne nyder det varierede landskab på Viborg-egnen. Turistbureauet har nu videreudviklet konceptet og har skabt tre nye stjerneruter, hvor udgangspunkterne er henholdsvis Hjarbæk Fjord Camping, Ulbjerg Camping og Bjerringbro med Madsens Hotel og teltpladsen.

Alle turene på Stjernerute Viborg starter og slutter i Viborg

- Alle turene på Stjernerute Viborg starter og slutter i Viborg. Derfor kan cykelturisterne slappe af under ferien, idet de kan bo det samme sted og ikke skal pakke bagagen hver dag. Stjernerutens ture byder på grønne løvskove, vidtstrakte hedearealer, frodige ådale og fjordens salte vand samt de enestående naturområder ved Kongenhus Hede, Ø Bakker og Dollerup Bakker. På turene kan der for eksempel gøres ophold ved kalkgruberne i Mønsted og Daugbjerg, Verdenskortet og Elmuseet, fortæller turistchef Britta Leth fra Viborg Turistbureau, som med de nye ruter kan tilbyde i alt 24 cykelture på Viborg-egnen.

- Stjernerute Hjarbæks cykelture udgår blandt andet fra Hjarbæk Fjord Camping. Der er også en tur til et af Danmarks imponerende naturområder, Dollerup Bakker, samt en tur tilbage i tiden til Hvolris Jernalderlandsby. På Stjernerute Ulbjergs ture, med udgangspunkt fra Ulbjerg Camping, er der det friske pust fra Hjarbæk Fjord, udsigten fra Ulbjerg Klint og det smukke Tulsbjerg, der består af 17 gravhøje på rad og række. Endelig er der Stjernerute Bjerringbro, som bl.a. byder på en flot cykeltur rundt om Tange Sø, hvor den gamle pramdragersti kan følges. Der er også en tur til Ø Bakker og den charmerende papfabrik i Bruunshåb, siger Britta Leth og fortsætter:

- Vi har valgt at trykke kortmaterialet på syntetisk papir, som kan tåle vand. Det betyder, at kortet, som er lavet i målestoksforholdet 1:50.000, og dermed så detaljeret, at andre ture kan arrangeres efter kortet, kan holde til det danske vejr og bruges igen og igen. Til alle turene er der en beskrivelse med seværdigheder, attraktioner, naturen og historien i området.

Cykelvenligt område

Viborg Turistbureau har gjort cykelferie til sit speciale og er godkendt som cykelvenligt område af Aktiv Danmark, som er stiftet af VisitDenmark og landets turistorganisationer.

- Også overnatningsstederne på Viborg-egnen er meget interesseret i cykelturisme. Flere er blevet godkendt som cykelvenlige overnatningssteder, hvilket vil sige, at de stiller særlige faciliteter til rådighed, for eksempel værktøjskasse med lappegrej, tørrerum og aflåst rum til cyklerne. Viborg-egnen har således fået et kvalitetsstempel, der viser, at vi kan tilbyde cykelferie i særklasse, slutter Britta Leth og tilføjer, at Viborg Turistbureau fortsat ønsker at videreudvikle cykelturismen i området.

Læs flere artikler og se Tv-klip om de mange feriemuligheder i Danmark her