Bornholm, sensommer, hytteferie og menneskelykke (2/2)

Nordøens klippeskær minder om Sverige

Den mest specielle natur er efter min mening på nordsiden af øen, fordi det minder mest om svenske skærgårde med klippekyster og dybe skovsøer.

Vi stiller bilen ved Hammer Havn og begiver os ud på nogle af de mange skønne vandrestier der er området. Her er meget kuperet, så husk gode sko og en rygsæk med drikkevarer.

Vi går først langs kysten og kommer op i højderne, hvor der er imponerende udsigter over de søer, der med et ord kaldes for Krystalsøerne. Her er virkelig smukt.

Flot udsigt fra Hammeren Fyr

Du kan også gå helt op til Hammeren Fyr (opført 1872 og nedlagt 1990), hvor der også venter en imponerende udsigt. Du kan også stille bilen her og gå ud fra fyret.

Når du alligevel er ved Hammer Havn, kan du tage på en lille sejltur langs klipperne under Hammerhus.

Kom tæt på bison i Almindingen

Bornholms store skov, hvor du også finder Rytterknægten, Ekkodalen og flere Rokkesten, er nu også stedet, hvor du kan se vilde bison. Det bedste er at tage med på en guidet tur, selvom der aldrig er sikkerhed for at finde dem.

Vores guide Hanna har et såkaldt lortetermometer, som hun stikker ned i dyrenes efterladenskaber. Så viser temperaturen, hvor længe det er siden de sidst var her. Det er i sig selv ret sjovt.

På turen går vi to-tre timer og vi ser også bison om end på afstand, men sådan er det.

Husk det er vilde dyr, så selvom du ser dem på egen hånd, så hold altid god afstand.

Spis godt på Bornholm

Der er ingen tvivl om, at du kan spise godt på Bornholm – endda mange steder på Bornholm og det er uanset om du er til fisk, kødretter, øl, is, lakrids eller vingummi.

Du kan også både få husmandskost eller gourmet. Prøv f.eks. stegt flæsk på Restaurant Rø ved Gudhjem eller fisk fra Nexø Gl. Røgeri.

Ved havnen i Svaneke finder du den lækreste café Mermaid’s med hjemmelavet vingummi (f.eks. menneskelykke på dåse) og stærkt vanedannende is. Sådan kunne jeg blive ved. Det er bare at gå i gang fra en ende af.

Enten ved at spise ude eller tage det med hjem i hytten og nyde det sammen med udsigten ud over den smukke Østersø.

Har du mere tid

Husk Bornholm også er Hammershus, Gudhjem, Svaneke Bakker, Ekkoedalen, Almindingen, Rundkirker, Krøllebølle, Jons Kapel, Løvehovederne, Dueodde og meget mere.

Gode råd

Hvis du på forhånd kan planlægge din rejse, så kan du spare en del på at købe din færgebillet i god tid og benytte dig af gode tilbud, specielle billige afgange med Færgen. Du finder linket til Færgen nedenfor.

Tv-klip - Anne-Vibeke Rejser - Bornholm

Bornholm har flere gange været destination i Tv-serien Anne-Vibeke Rejser, hvorfor du også finder adskillige tv-klip her på siden.

Læs første del af artiklen om hyttecamping på Bornholm på AnneVibekeRejser.dk