Paf over Pafos – om byen med det hele

Europæisk kulturhovedstad i 2017

Byen Pafos er ligesom Aarhus udnævnt til at være Europæisk Kulturhovedstad i 2017.
Dette skyldes ikke kun de historiske mindesmærker. Byen fungerer også som en moderne ferieby, hvilket giver en livlig, men samtidig afslappende stemning.

Udnævnelsen som kulturhovedstad afspejler altså meget godt de mange kvaliteter, som byen byder på.

Der er en grund til, at UNESCO har fået øjnene op for Pafos. Byen byder nemlig på et stort antal af kulturelle perler! Der er flere oplevelsesværdige mindesmærker på UNESCOs verdensarvsliste

Det azurblå Coral Bay

Coral Bay ligger omkring 6 km nord for Pafos, men den er hele turen værd!

Med dens 600 meter lange sandstrand er stranden perfekt til børnefamilier og den gængse charterturist. Her er der rig mulighed for solbadning og leg!

Afrodites bad
Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, er ifølge sagnet født på Cypern. Det siges, at hun blev født af havet og båret i land på en muslingeskal lidt syd for Pafos.

Afrodites bad er en grotte, hvor det forlyder, at Afrodite mødtes med sin unge elsker Adonis.
Det er ikke muligt at bade i havet grundet de voldsomme bølger som slår op mod grotten, men oplevelsen ar alligevel helt unik og nostalgisk.

Pafos by

Pafos by byder på mange oplevelser. Både kulturelle og kulinariske.

Hvis man går en tur gennem den nedre bydel af Pafos, finder man bl.a. kirken Agia Kyriaki, hvor den danske konge Erik Ejegod ligger begravet.

Du vil også støde på den stemningsfyldte bar- og restaurantgade, som må betegnes som Pafos’ centrum. Her er der rig mulighed for at få en af de berømte lokale specialiteter i form af det græske Meze, og selvfølgelig en lækker cocktail i de sene nattetimer.

Herudover byder Pafos by også på den hyggelige havnepromenade med adskillige muligheder for at nyde en kølig forfriskning.

Det højeste punkt: Troodosbjergene

Pafos byder ikke kun på et varieret byliv, men også på en rig natur med et frodigt dyre- og planteliv.
En tur gennem Troodosbjergene, som er det højeste punkt i og omkring Pafos, giver mulighed for at opleve både små charmerende landsbyer, gamle klostre og en fantastisk natur.

Får du også lyst til at opleve det smukke Pafos kan du flyve direkte fra Aarhus lufthavn med Aarhus Charter til Cypern