Uforglemmeligt krydstogt fra København – Vestnorge venter (1/3)

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Norge på annevibekerejser.dk

Læs flere artikler og se tv-klip om krydstogtsferier på annevibekerejser.dk

"Flyvende start"

Vi skal besøge flere forskelle fjorde og byer på dette syv dages krydstogt, men først skal jeg lige om bord.

Selvom jeg skal sejle, er der tale om en flyvende start. Kufferten afleveres på kajen. Den skal jeg ikke selv bære om bord. Den står i min kahyt hurtigere en jeg kan sige "god ferie".

Herefter skal jeg bare tjekke ind og det er også utrolig let, og tager ikke ret lang tid.

Fra de øverste dæk nyder vi udsejlingen fra København med kurs mod Norge. Det er en flot udsejling med udsigt til vigtige dele af de historiske forsvarsværker, som f.eks. Trekroner Fortet.

Første stop er Kristiansand

Første stop på rejsen er Kristiansand, hvor Vision lægger til lige ud for det nye flotte teater – og koncerthus, hvor arkitekten tydeligt har været inspireret af beliggenheden helt ud til vandet.

Som dansker er det en spændende by at besøge, fordi den blev grundlagt af vores egen Christian IV, d. 5. juli 1641. På det tidspunkt blev området kaldet for Sanden så bynavnet Kristiansand var nærliggende.

I 1666 blev byen garnisonsby og i 1682 kom også bispesædet hertil fra Stavanger, hvilket fik byen til at vokset kraftigt frem til en katastrofal brand i 1734, hvor 333 huse brændte helt ned til grunden.

Byen med vand på tre sider

Byens smukke beliggenhed med vand på tre sider gør det til en skøn ferieby. Her uden for sæsonen er her stille, men alligevel hyggeligt.

Blandingen af havnemiljøer, små marinaer går godt i spænd med livet i gågaden.

Vi har næsten hele dagen til at udforske byen og her kan du tage med på udflugter i området eller bare slentre rundt på egen hånd. Jeg vælger det sidste.

Selvom byen på mange måder sover denne sensommermorgen, så kan jeg godt lide bare at slentre rundt og ikke være styret af tiden.

Welcome Ceremony

Når du tager på krydstogt skal du på alle tænkelige måder føle dig godt tilpas og nyde ferien, så i aften bydes der velkommen på ægte krydstogtsmaner.

Det kræver lidt finere påklædning, som du kan tage med hjemme fra eller leje om bord.

Når påklædningen er på plads, så er der til gengæld også både fest og farver.

Læs flere artikler og se tv-klip om krydstogtsferier på annevibekerejser.dk

Mange nationaliteter om bord

De mange nationaliteter om bord, der både findes blandt gæster og personale, gør denne velkomst fest til noget helt særligt.

En oplevelse hvor du kan danse med til på første parket eller nyde det hele på afstand sammen med dine medrejsende og en god drink.

Kaptajn Lis står naturligvis for den officielle velkomst og herefter står det store underholdningsteam for selve festlighederne.

Sardin- og oliebyen Stavanger

Vi sejler hele natten og næste morgen er vi ankommet til Stavanger, der lige så godt kunne hedde Norges olieby, for i dag handler alt om olie.

I stedet for det ellers meget anbefalelsesværdige Oliemuseum, vælger jeg at gå en tur op i den gamle bydel, der blomstrede op, på grund af datidens rigdomme, der kom fra sild og sardiner.

Det er ca. 100 år siden Stavanger først gang blomstrede op, fordi en medarbejder på den lokale sardin fabrik opfandt en konservesdåse med låg.

Derfra gik det virkelig stærk for den smukke by med de mange hvide træhuse. Det hele kan opleves på Hermatikkmuseet - på dansk konservesmuseet.

Den gamle bydel – fyldt med nostalgi

Stavangers gamle bydels smalle gade med toppede brosten og stokroser er ualmindelig charmerende.

I mange af de små huse gemmer sig kunsthåndværkere som keramikere og malere.

Det nostalgiske præg er gennemført – selv den gamle brandalarm er bibeholdt.

Læs den store guide til krydstogt for nybegyndere på annevibekerejser.dk

Sejltur til Lysefjorden og Prædikestolen

I høj fart sejler vi under Lysefjordsbroen for at komme længere ind i den 42 km lange Lysefjord.

Fjorden er 500 meter dyb på det dybeste sted, men alligevel står vi alle ude på det vindblæste dæk for at se op – meget højt op - i luften.

På begge sider af den storslåede fjord rejser fjeldene sig nærmest lodret og vi sejler helt ind under den verdenskendte klippe Prædikestolen.

Over 600 meter over os troner den majestætiske klippe, der måler 25 x 25 meter og som besøges af over 150.000 vandrere hver år.

Vandfald overalt

Selv om skyerne leger på himlen over os, er det stadig storslået med den dramatiske natur omkring os.

Fjorden, fjeldene og ikke mindst de mange vandfald, der utrætteligt prøver at fylde fjorden op. Imponerende.

Efter en hel dag i området er jeg ret imponeret over hvor meget vi egentlig kan nå. Fordi udflugterne er planlagt på forhånd, sparer du en del tid ved at tage med på dem og kan dermed opleve mest muligt.

Følg Anne-Vibekes rejseblog - Krydstogt langs Vestnorges kyst på annevibekerejser.dk

Hold styr på det hele med Cruise Compass

Dagene er spækkede med oplevelser på land, men i samme øjeblik vi kommer om bord igen og skibet fortsætter rejsen op lang Norges vestkyst, handler det om at vælge mellem alle de underholdningstilbud der er ombord.

Og der er flere underholdningstilbud, end jeg kan nå på en uges ferie.

Det kan være lidt forvirrende at holde styr på det hele, men den del er der allerede tænkt på. Hver dag får vi udleveret et Cruise Compass, hvor du kan få overblik over alt det der sker og en plan for hvor vi sejler hen.

Læs anden del af artiklen om krydstogt langs Norges vestkyst på annevibekerejser.dk

Læs tredje del af artiklen om krydstogt langs Norges vestkyst på annevibekerejser.dk

Bestil dit krydstogt på Royal Caribbeans hjemmeside

Bestil bogen Turen går til Norge på Saxo's hjemmeside