Campingferie ved italienske Spiaggia e Mare

Læs flere artikler og se Tv-klip fra Italien på annevibekerejser.dk

Campingpladsen, Spiaggia e Mare, er grøn. Ikke på den økologiske måde, men i kraft af naturen og det ser man sjældent i denne del af Italien, fordi varmen normalt brænder alle planter af. De høje træer på campingpladsen giver befriende skygge i sommervarmen, der snildt sniger sig op på 40 grader. Alle pladser er omgivet af grønt og man ligger ikke som sild i en tønde, som man ser på mange campingpladser i Italien. Stranden er lige uden for døren og består af det fineste hvide sand. Her er det oplagt at boltre sig med alverdens vandsport og alt nødvendigt udstyr, kan lånes eller lejes på stranden. Der er bygget en lang bølgebryder, så vandet tættest på stranden er børnevenligt. På stranden er der også en lille beachcafé med forfriskninger og musik. Selv om der ikke langt hjem til ens egen campingbolig, så hører det ferien til med en afkølende forfriskning med en panini på stranden.

Motion og afslapning

Poolen er hele campingpladsens pulserende hjerte. Den er opdelt i flere afdelinger, så man både kan lege og dyrke sport. Allerede tidligt om morgenen er der vandgymnastik og om eftermiddagen arrangeres der vandpolo mm. Der er ikke livreddere ved poolen og man må ikke medbringe badedyr eller bolde. Poolen er omgivet af sportsbar, restaurant, legeplads og en overdækket scene, hvor der flere gange om ugen er internationale aftenshows af meget høj standard. I sportsbaren mødes gæster fra hele Europa ofte til sommerens sportevents så som VM, EM eller Tour de France og her bliver der heppet på mange forskellige sprog. En herlig oplevelse på tværs af kulturer. Hele ugen er der aktiviteter for børnene i form af sport og kreative lege. Personalet taler italiensk og nogle gange engelsk, men de er gode til at vise hvad der skal ske, så alle børn kan følge med. Voksne må gerne gå med, hvis man har det bedst med det.

Comacchio i Poflodens delta

Ferie er som regel også lig med den tid, hvor batterierne skal lades op, så selv om man måske mest er tilhænger af at blive på campingpladsen og nyde strandlivet på ryggen, så kan det i den grad anbefales at se nærmere på oplandet omkring Porto Garibaldi. Man kan cykle til Comacchio, der også kaldes for mini-Venedig. Det ligger bare 10 km borte og terrænet er helt fladt. Hele området er et stort naturreservat og en del af Poflodens delta. Comacchio ligger godt gemt inde i bunden af bugten og den lille charmerende by er både kendt for sine små kanaler og fremragende spisesteder, hvor man både får italienske specialiteter af højeste klasse, mens man sidder helt ned til en af de små kanaler. Hvis man hellere vil have maden med hjem, så læg vejen fordi en af de lokale fiskehandlere, der tilbyder dagens friskfangede fisk til gode priser.

Dantes Ravenna

Har man mod på en lidt længere tur, så er Ravenna et fremragende valg. Det ligger en god times kørsel længere syd på og er spækket med interessant italiensk kultur. Man skal helt ind i centrum og parkere tæt på den gamle bydel, før der er noget at komme efter. Der er først og fremmest enestående mosaikker fra den byzantinske periode, åbne stille pladser med restauranter og caféer, og smalle brostensbelagte gader med specialforretninger. Man er på intet tidspunkt i tvivl om, at man er i Italien og man inspireres til at se endnu mere. Har man tid kan man lægge vejen forbi forfatteren og poeten Dantes grav på Piazza Garibaldi.

Spiaggia e Mare skal man vælge, hvis man gerne vil prøve noget andet end den enormt turistede Lido eller Gardasø. Man får den italienske sommer helt ind under huden med alt, hvad dertil hører: solbadning, strandliv, god mad og italiensk kultur, som man aldrig bliver færdig med.

Fakta

Afstand fra den dansk-tyske grænse ca. 1550 km Del rejsen op i to dele og tag en overnatning tæt på München. Campingpladsen har tre stjerner. Man får udmærket mad på selve pladsen, men vil man spise italiensk, når det er bedst skal man til Comacchio eller Ravenna. Man kan bo i eget telt, egen campingvogn eller autocamper og man kan lege mobilhomes eller bungalows, der ligger helt ned til havet og har alt ligesom i et sommerhus. Der er ca. en km langs havnepromenaden til byen Porto Garibaldi.

Vær forberedt på at der kan være mange myg i sommerperioden, men der sprøjtes mod dem hver aften på campingpladsen.

Læs flere artikler og se Tv-klip fra Italien på annevibekerejser.dk

Læs mere om campingferie på annevibekerejser.dk