Campingferie i Sveriges hovedstad Stockholm

Denne gang har vi fundet en campingplads ikke langt fra Stockholms centrum. En perfekt måde at kombinere storbyferie med naturferie, for campingpladsen ligger midt i en stor skov og vi har overhovedet ikke fornemmelsen af at bo i en hovedstad. I samme øjeblik som vi er flyttet ind, er vi klar til opdagelse. Det tager ikke mange minutter fordi alt er pakket hjemmefra. Køleskabet er fyldt med mad, så vi skal bare koble strøm til og køre støttebenene ned.

Vi lader bilen stå og går op i receptionen for at købe et såkaldt Stockholmskort, der gør at vi kan køre gratis med det offentlige og så er der gratis adgang til nogle seværdigheder, mens der er rabat på andre. Det går smidigt og let og før vi ser os om står vi midt på Drottninggatan og kigger over på Gamla Stan.

Stockholm er bygget på 14 øer og holme og ligger smukt placeret mellem søen Mäleren og Østersøen. Det er ikke uden grund at byen er blevet markedsført som "Skønheden på Vandet". Vi starter også på vandet, for det er en god måde at se byen på, men også en god måde at få overblik over byens forskellige attraktioner og bydele. Vi står på båden ved Skeppsbroen og i løbet af 1½ time får vi set Stockholm fra vandet. Imponerende smukt. I virkeligheden tror jeg at byen ses bedst fra vandet og så er det jo samtidigt meget komfortabelt.

I Gamla Stan finder vi en hyggelig lille fortovscafé, hvor en stor kop kaffe nydes sammen med den uundværlige kanelbolle, der er lige så stor som en tallerken. Et helt måltid. Med maverne fyldte begiver vi os tilbage til campingpladsen, og snupper en god lur i liggestolene, mens vi nyder den sidste sol. Campingpladsen Stockholms Flottsbro ligger lige ned til en sø. Den er åben hele året og om vinteren er det muligt at stå på ski lige ved siden af pladsen.

Næsten dag står i kajakkens tegn. Vi pakker begge vores kajakker og begiver os ud på Tullingesjön. Det er en skøn fornemmelse at glide gennem vandet, der er så klart at vi mange steder kan se søbunden. Vi padler et par timer væk fra campingpladsen og går i land på en lille sandbred, hvor den medbragte frokost nydes. Egentlig havde vi planer om at padle længere væk, men det er en skøn plet vi har fundet, så vi læner os tilbage og snupper en lille lur i stedet. Det er jo trods alt ferie.

Fakta

Campingpladsen er medlem af SCR.
Hvis du ikke selv har kajak, kan både kano og kajakker lejes på campingpladsen – nede på stranden.

Der er utrolig meget at se i Stockholm:
Besøg f.eks. det imponerende kongeskib Vasa, der kuldsejlede i 1628 på sin jomfrurejse.
Eller besøg JuniBacken – en eventyrverden med alle de populære svenske børnehistorier så som Pippi, Emil og Alfons Åberg.

Læs mere om ferie i Sverige her