Campingferie i regnvejr - ingen hindring

Regnvejr i Danmark

Det er nærmest umuligt at holde en to ugers sommerferie i Danmark uden et par regnbyger, og det kan de fleste også sagtens leve med, bare solen kommer igen. Flere dage med regn kan være værre, men kigger man sig lidt omkring, er der som regel en del ting, man kan fortage sig, selvom skyerne er tunge og grå. Den middagslur man aldrig får taget der hjemme, kan nu gøres med god samvittighed. Saml familien omkring campingbordet og spil Ludo, Matador eller et andet godt klassisk familiespil.

Oplevelser for hele familien

I hele Danmark er der masser af spændende museer, hvor hele familien kan blive klogere på ditten og datten. Gør det til en fælles lærerig oplevelse. Man skal som forældre ikke gå så højt op i, hvor meget man kan fortælle sine børn – man kan jo bare læse højt fra plancherne, så lærer alle noget. Regnvejr kan dog ofte betyde, at man skal kalkulere med et større budget til feriefornøjelser, fordi man kører mere ud til attraktionerne og går på shopping eller i biografen, men er kassen ved at være tom, så husk på, at en regnvejrsdag ved havet eller i skoven - i regntøj selvfølgelig – også kan være en suveræn oplevelse.

Haglbyger i udlandet

Nutidens klimaforandringer gør desværre også, at man ikke længere kan være sikker på solferie ved at køre syd på. Juli måned byder ofte på tropisk dagsregn, stormvejr og endda haglbyger. Det har en del danskere i campingvogn allerede erfaret og kommer i år hjem med en totalskadet vogn, der er ødelagt af hagl så store som golfbolde. Syd på er det dog ofte varmere, når det regner. Og man føler måske heller ikke det er så surt, fordi man er et fremmet sted, hvor kulturen og gastronomien pynter på oplevelsen. Omvendt forventer man bare at solen SKAL skinne hver dag, men det er altså ikke altid tilfældet.

Store børn og store campingpladser

De største børn i familien er lettere at aktivere i regnvejr på en større campingplads, hvor der er indendørs badeland og aktivitetshal med sport og internet. Igen kan der også være basis for en familieoplevelse, hvor hele familien tager et spil badminton eller bordfodbold. De store pladser har også restaurant, så forkæl jer selv med en god middag og glem grillen til solen titter frem igen.

Husk regntøj og gummistøvler

Det er sjældent børnene, der beklager sig over regnvejr. De er vant til at være ude i det i deres børnehave og skole, men for alles skyld så husk regntøj og gummistøvler – også selvom det er sommerferie. Slip tøjlerne – ud i regnvejret og gå løs på vandpytterne sammen med børnene. Tro mig det er bare sjovt.

Gode råd til camping i regnvejr

• Husk regntøj og gummistøvler på alle campingture.
• Lugt teltet og vinduer, så vandet ikke kommer indenfor.
• Køb et telt med et vandsøjletryk på 5000, så tåler det også stride regnbyger.
• Luft ud efter en regnbyge. Luftfugtigheden stiger inden i vognen/ teltet.
• Tør teltet af for smuds, når det er tørt, så passer du godt på det.
• Er telt/fortelt vådt ved hjemrejse, skal det tørres så snart det er muligt.
• Tjek vejrudsigten. Regn kommer ofte lokalt, så flyt din vogntog til et nyt sted – det er jo netop fordelen ved campinglivet.