Campingferie i Frankrig - Tour de France 2003, Vouécourt - Prémery (6/21)

Læs mere om Tour de France turen på AnneVibekeRejser.dk

Parkerinsproblemer

Vi har ingen problemer med at komme gennem byen med campingvognen og min plan går ud på at finde et indkøbscenter, hvor vi kan parkere, men selvfølgelig så tæt på den gamle bydel som muligt.

Alternativet er en parkeringsplads til turistbusser - det er der ofte på populære steder som disse. Vi passerer en stor parkeringsplads, så den snupper vi. Vi skal bare lige finde indkørslen. Den finder vi også, men da jeg begynder at køre ind bliver selve indkørslen smallere og smallere. Jeg stopper for at tjekke, om jeg kan bakke ud igen. Det bliver ikke let for der holder allerede en del biler bag os.

Parkeringsvagten kommer ud og fortæller at det ikke er til campingvogne. Kun personbiler. Han beklager den dårlige skiltning, men parkeringspladsen er helt ny anlagt.

Jeg vurderer, at vi lige nøjagtigt kan komme igennem og overtaler ham til, at jeg fortsætter lige ud, frem for at skabe kaos med at bakke, for vi skal kun lige ind i den gamle bydel et par timer, så er vi kørt igen. Det går han med til.

Puha. At der først bliver problemer når vi skal ud igen, opdager vi selvfølgelig først senere.

Ualmindelig charmerende by

Troyes, der tidligere var hovedby i grevskabet Champagne, er en ualmindelig charmerende by med nogle af Frankrigs mest velbevarede bindingsværkshuse fra middelalderen.

De gamle huse står nærmest og læner sig op ad hinanden.

Gaderne imellem er så smalle at det i dag er gågader.

Kattegaden

Rue des Chats (Kattegaden) er den mest beundringsværdige, fordi huse hælder så meget, der er sat tykke stolper imellem dem, så de ikke falder helt sammen.

Smal gade

Der er kun lige plads til at to personer kan passere hinanden. Gaden har fået dette navn, fordi kattene uden problemer kan springe fra hustag til hustag.

Frokost på crêperi

Hele den gamle bydel er fyldt med små specialforretninger med brugskunst og delikatesser. Fortovscaféerne ligger side om side, og vi finder et mindre crêperi, hvor dagens frokost indtages.

De franske pandekager fås i stort set alle afskygninger og er en af mine livretter. Vi bestiller tre forskellige, så vi kan smage hos hinanden.

Vi starter med crêpes salée (dem der ikke er søde) og snupper tre crêpes sucré (søde) til dessert. Alt sammen nydes på skyggesiden af gaden, for der er ca. 30 grader varmt.

Parkerinsproblemer igen igen

Tilbage på parkeringspladsen finder vi først en brandvarm bil. Det er godt vi har aircondition. Vi er forvejen ret opkogte af varmen, men det bliver værre, for da jeg skal ud fra parkeringspladsen, er der endnu mindre plads på udkørslen end indkørslen.

Med møje og besvær og mere held end forstand får jeg bil og campingvognen under bommen og ud af det skarpe sving uden skrammer. Godt parkeringsvagten hjalp til og selv var gået med til at lukke mig ind. Jeg håber gartneren kommer sig over de knækkede blomster.

Lad os komme ud af byen med dette vogntog.

Tonnerre

Dagens etape starter her i byen, så vi må hellere komme af sted, for vi har mindst 196 km foran os.

52 km ude på ruten kommer vi gennem byen Tonnerre, som vi gerne ville have brugt noget tid i, men må prioritere at køre videre. Der er ellers både kanaler og flotte kirker at besøge.

Vi kan liiiiige være der

Nede midt i byen skal vi under en bro, og på skiltet kan jeg se, at den er 2,40 bred.

Campingvognen er 2,30 meter bred. Tungen lige i munden og første gear. Det går lige. Det kan ofte være et problem i de franske byer. Pludselig holder man i en smal gade eller i et sving, hvor man ikke kan få campingvognen med rundt.

Indtil videre er det gået, men det har været tæt på, at vi har skabt total kaos med vogntoget.

Vinmarker så langt øjet rækker

Længere ude på ruten kommer vi igen gennem skønne vinområder. Bl.a. Chablis, der er et mindre vinområde. Vinmarkerne strækker sig så langt øjet rækker og det er smukt.

Det er ved at være aften og vi skal til at kigge os om efter en campingplads.

Vi er godt ikke nået så langt som vi havde planlagt, men det er jo sådan det går. Og især når man har børn i bilen.

Det er blevet sent

For at "vinde" lidt tid, vælger vi at køre ind på en lille holdeplads og lave aftensmad i campingvognen, natte Mathias og så køre videre, når han er klar til at sove.

På den måde kan vi køre endnu et par timer i aften, inden campingpladserne lukker – typisk ved 22-tiden. Landskabet ændrer sig endnu en gang til bløde frodige bakker med køer.

Det flotte er, at man har bevaret de naturlige hegn af buske og små træer mellem markerne. Det bryder landskabet på en meget smuk måde.

Vi finder en campingplads i Prémery, der ligger ca. 30 km. fra byen Nevers, hvor dagens etape slutter. Der er hverken folk i receptionen eller på pladsen, så vi kører bare ind og stiller op.

Der er uvejr på vej, så vi kryber bare til køjs, så håber vi ikke lejrchefen kommer og vækker os, fordi vi ikke har tjekket ind, men så finder vi jo ud af det. Mere herom i morgen.

Vogntog og udstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.

Solsejl fra Isabella.

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.

Campingplads

Vi boede på
Camping Municipal Rives de Marne
Pris: Euro 8,80 – ja den er god nok!!!
3 voksne, 1 baby og strøm (6 Ampere)

Læs mere om Tour de France turen på AnneVibekeRejser.dk