Campingferie i Frankrig - Tour de France 2003, Prémery - Villefranche (7/21)

Læs mere om Tour de France turen på AnneVibekeRejser.dk

Langs Loire floden

Vi kører et langt stykke langs Loire floden og kommer gennem flere byer, som Frankrigs længste flod gennemskærer med sin imponerende pagt.

Det er nok den vestlige del af floden og udmundingen vest for Nantes som er mest besøgt, men den er mindst lige så seværdig i dette område.

Jeg er forbavset over, hvor bred den allerede er her.

At der ikke er så meget vand i floden på denne årstid, gør den på sin vis bare endnu smukkere, fordi de mange sandbanker fra flodbunden kommer til syne.

Løber ud i Atlanterhavet

Loire floden udspringer i Vivarois-bjergene 1.375 moh. og løber 1.000 km gennem Frankrig før den løber ud i Atlanterhavet.

Den går syd for Lyon til St. Nazaire. Den falder ca. 1½ kilometer og optager 41 bifloder. Gennem tiderne har franske konger og statsmænd opført imponerende slotte og borge langs floden.

Disse bygninger gør i sig selv floden til en naturlig turistrute. Det er i øvrigt også muligt at cykle langs den eller sejle på den, men det er en hel anden historie.

Bourgognes helligste by

Vi stopper for at spise frokost i en lille by med navnet Paray-le-Monial, der er Bourgognes helligste by.

Det som stort set alle kommer for at se og det som vi også skal se er Basilique du Sacre Coeur, som troner stolt midt i byen.

Umiddelbart ser kirken alt for stor ud til byen, men det er fordi pilgrimme har valfartet siden år 173, så i dag huser kirken ceremonier for pilgrimmene.

Middelalderborg midt i byen

Vi fortætter ad ruten og kommer gennem mange små landsbyer, hvor livet går sin gode gang. Det er altid på dette tidspunkt af dagen, at vi lige skal forbi bageren efter en omgang pain au chocolat (croissantbrød med chokolade).

Efter sådan en omgang tager vi let nogle timer til af dagens etape. Det herlige ved at køre gennem Frankrig er, at vi kommer gennem byer, som man formentlig ikke ville komme til, hvis man er turist i området, fordi vi ofte besøger de steder, der er beskrevet i guidebøgerne.

Her kommer vi gennem Chauffailles, hvor der ligger en imponerende middelalderborg inden midt i byen. Her mod syd.

Nåletræsruten

Vi kører igen gennem nye landskaber. Først bløde bakker med gule marker og grønne hegn, så over lidt mere kuperet terræn med nåleskov, hvor vi følger "Route des Sapins" (Nåletræsruten), inden det hele bliver afløst af flotte bjergskråninger med vinranker.

Det er stadig mindre bjerge, men det begynder at snurre lidt i maven for vi nærmere os alperne og Europas højeste bjerge og veje. Lige som dette område kan opfattes som opvarmning til de store bjerge for Tour de France rytterne, så følger jeg også det er det for os. Vejen snor sig meget og det går hele tiden op og ned, så bilen skal til at arbejde noget mere.

Op på cyklen

Vi kører ind i Beaujolais vinområdet og jeg spænder cyklen af campingvognen for at få noget frisk luft under vingerne. Vejret er flot og det dufter skønt.

En blanding af solbrændt jord og blomstrende vinranker. Det er utroligt at se, hvor meget længere druerne er i deres proces i forhold til Champagne-området, hvor vi var for et par dage siden.

Beaujolais fremstilles af druen Gamay, der skiller sig en del ud fra Bourgognes Pinot Noir. Den er bedst efter to års lagring og kommer fra en af de 35 landsbyer i området.

Smagsprøver

Der ligger masser af vingårde og udsalgssteder i området, og de fleste steder er det også muligt at smage før man køber. Det er også muligt at smage uden at købe.

Jeg cykler et par timer rundt til forskellige vingårde og smager på meget forskellige, inden jeg køber en god flaske, som vi skal drikke til aftensmaden i campingvognen i aften.

Pernille har lovet at kokkerere mad, hvis jeg finder en god flaske vin - og det er nu gjort.

Camping ned til floden Saône

I stedet for at køre helt til Lyon, hvor dagens etape slutter, stopper vi i Villefranche 35 km nordvest for Lyon. Campingpladsen ligger lige ned til floden Saône og hele pladsen er overdækket af høje løvtræer, der giver god skygge.

Vi sætter også vores solsejl op, for at få optimal skygge for det er stadig meget varmt. Pernille laver mad, Rasmus sætter solsejl op, mens jeg leder efter 4-kløver i græsset sammen med Mathias. Det er da en arbejdsdeling der dur (smil), men det vil også vise sig at jeg i morgen kommer på hårdt arbejde.

Bjergene nærmer sig. Jeg glæder mig, men skal også ærligt indrømme, at jeg har sommerfugle i maven.

Vogntog og udstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.

Solsejl fra Isabella.

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.

Campingplads

Vi boede på
Camping Premery: www.mairie-premery.fr/camping

Læs mere om Tour de France turen på AnneVibekeRejser.dk