Campingferie i Frankrig - Tour de France 2003, Gaillac - Saillagouse (14/21)

Læs mere om Tour de France turen 2003 på AnneVibekeRejser.dk

Undgår de større byer

Vi er så vidt muligt ikke kørt ind i de store byer. Ikke fordi der ikke er noget at se, men fordi vi har campingvognen med hele tiden, og det er ofte ikke til at parkere og selv i halvstore byer har vi været tæt på at lave trafikprop. Det er knapt så sjovt. Forståeligt nok bliver man enormt upopulær blandt andre bilister.

Lige syd for Toulouse gør vi det første stop. Canal du Midi som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet går her.
Et oplagt sted for frokost.

Jeg har altid været fascineret af sluser og af en eller anden grund kan man sidde time efter time og se både sluses op eller ned til passende vandstand, så de kan sejle videre. Bådferie er lidt af et tilløbsstykke i Frankrig, og man behøver ikke nogen erfaring for at leje de forholdsvis store både. Det er både godt og ondt.

Får en snak med slusevagten

Jeg får en snak med slusevagten, der fortæller, at han kommer meget igennem på en sommer, men for det meste går det godt.

Problemet er at han kun kan fransk og turisterne kommer ofte fra udlandet og forstår, hvis noget, så kun lidt fransk.

Mens vi står og taler kommer der både hollændere og australiere og det går heller ikke for godt med at sluse, men det lykkes. Og til stor morskab for os andre på land.

Skarpe sving giver omveje

Det er noget lettere at køre med campingvogn, selvom vi i senere på ruten får vores sag for.

Små byer er heller ikke altid det bedste sted at køre. Flere gange er vi simpelthen bare nød til at køre lige ud fordi vogntoget er for langt til at dreje i det sving vi skulle have taget.

Så må vi finde andre små veje for at komme tilbage på ruten igen.

De giver nogle ekstra kilometer omvej, men der er ikke at gøre ved det.

Tungen lige i munden

Det er også et problem, når der kommer modkørende, som skal forbi. Det er med "tungen lige i munden", at jeg må køre helt ud i den ene side og udnytte hver en centimeter for at lukke modkørende forbi.

I Mirepoix går det galt. Det lykkedes mig at trække så meget ind til siden, at den modkørende kan komme forbi, men da jeg skal videre må jeg dreje en anelse uden om et træ, hvilket resulterer i at bagenden af campingvognen svinger ud og rammer et træ. Det er heldigvis kun ganske lidt, men bagskærmen flækker og lygtekonsollen i højre side sidder løs. Det er den helt klassiske fejl, når man drejer med vogntoget.

Heldigvis virker lygterne og alle ledninger er intakte, så vi klarer den med gaffetape.

Nærmer os Pyrenæerne

Vi nærmere os Pyrenæerne, hvor bjergtinderne rejser sig foran os. Det går op for mig, at det der i virkeligheden bliver den største udfordring på hele vores Tour de France er de næste dages etaper.

Det skyldes primært, at vejforholdene er helt anderledes i Pyrenæerne end i Alperne. På disse kanter har man slet ikke den samme trafik som i Alperne og det er vel derfor, at vejnettet er så meget anderledes.

Smukt syn

Smukt er det. Vi kører med den brusende flod på den ene side og de lodrette klippevægge på den anden. Mange steder skiltets der med stenskred. Vejen snor sig smukt og elegant, og de steder hvor det ikke har været muligt at bygge den ved siden af floden, skærer den sig gennem bjerget. Fuldstændig uberørt af, at der ikke er meget plads til en campingvogn.

Heldigvis er der ikke så meget trafik og heldigvis er der flere mødesteder, så det går fint der ud af og vi fortsætter, selvom det ikke skal være nogen hemmelighed, at det lige var oppe at vende i bilen, om vi skulle finde en alternativ rute.

Kører uden om

I en meget lille bjergby Usson-les-Bains 44 km før mål går ruten endnu længere op over bjerget, og vi beslutter os for at køre uden om.

Vejen er i forvejen stejl, smal og snoet og på kortet kan vi se, at vejen over bjerget er mindre og med sikkerhed mere stejl.

Nedkørslen til Ax-Les-Thermes er ca. 15 km lang, hvilket også er med i vores overvejelser.

Bilen ville godt kunne trække campingvognen over passet, hvis ellers der er plads nok på vejene.

Fra smalle veje til smal plads

Det betyder til gengæld en omvej på 125 km i bjergene, hvilket tager to-tre timer på disse veje, men det er da bare ikke noget at gøre ved.

I byen Saillagouse når vi ikke længere, og må finde en campingplads.

Vi kører ind på den mest hyggelige lille plads fyldt med høje tujaer. Som om det ikke skulle være nok for en dag, ja så er det møje og besvær, at jeg får campingvognen ind på plads.

Tujaerne står meget tæt og der skal drejes for at komme ind på plads.

Men det lykkedes – også uden flere skrammer, og da campingvognen står der, er det meget hyggeligt. Vi snupper en hurtig gang aftensmad og kryber til køjs.

I dobbeltsengen er der egentlig heller ikke så meget plads, men det er kun fordi Mathias sover sammen med os. Til gengæld er det ualmindelig hyggeligt.

Vogntog og udstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.

Solsejl fra Isabella.

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.

Campingplads

Vi boede på
Camping Le Lido (Gaillac)
Pris: 12,70 Euro
3 voksne, 1 baby og strøm (6 ampere)

Læs mere om Tour de France turen 2003 på AnneVibekeRejser.dk