Campingferie i Frankrig - Tour de France 2003, Blaye – La Roche sur Yon (19/21)

Campingpladsen falder virkelig i god smag. Hyggelig og smukt beliggende. En absolut god ide at udnytte det store borganlæg på Blaye borgen til camping. Vi nyder de kølige morgentimer foran campingvognen, inden dagens etape starter.

Det viser sig at blive endnu en utrolig flot køretur gennem uendelige vinmarker. Det er som om det ingen ende vil tage. Men Bordeaux distriktet er hvis ikke verdens største, så et af dem, og det siger ikke så lidt. De klimatiske forhold er helt ideelle til dyrkning af druer. Og det pryder landskabet med de snorlige vinranker side om side, så langt øjet rækker.

Vi besøger flere mindre vingårde, smager og køber. Nu er der ikke flere bjerge, så campingvognen kan fyldes op. Der findes mange forskellige vine, som man ikke kan købe der hjemme. Og det er også muligt at gøre forskellige gode køb, selvom priserne i de store hele er næsten de samme som hjemme. Rasmus er familiens vinkender, så han finder og udvælger, så skal jeg nok hjælpe med at drikke det.

Bordeaux området er også lidt af en jungle fordi der findes så utrolig meget, så hvis man ikke har den store interesse for vin, må man smage eller spørge sig frem. Det går sjældent helt galt fordi der er så mange gode vine også til billige penge. F.eks. 25-30 kr. pr. flaske.

Der sker ikke så meget på vingårdene på denne årstid, selvom produktionen af vin er en møjsommelig proces, der skal kontrolleres nøje i alle faser. Til efteråret høstes de flotte druer og selve produktionen går i gang, men der går ofte år, før vin er klar til at nydes.

Druerne vokser til 10 gange den størrelse de har på billedet her på ganske få måneder.

Vores næste stop bliver et sted, hvor andre populære dråber produceres – nemlig Cognac. Jeg har aldrig været den store Cognac drikker, men bliver dog alligevel fascineret af det vi ser.

I byen af samme navn er man slet ikke i tvivl om, hvad der formentlig er hele byens eksistensgrundlag. Cognac. Alle steder er der skilte med de velkendte mærker som Remi Martin, Hennessy, Martell og Otard.

Vi beslutter os for at besøge sidstnævnte, fordi produktionen finder sted på det gamle Valois Slot, hvor Frans 1. blev født i 1494. Kælderene er fyldt med store smukke egetræsfade med Cognac, der bare ligger og bliver bedre og bedre.

Vi vises rundt og efter et par timer er vi blevet væsentlig klogere omkring det som franskemændene også kalder "eau de vie" – livets vand, der er hele grundingrediensen i Cognac. Vi afslutter selvfølgelig turen med at smage, men ikke meget for vi skal køre og nogle af Cognac´erne er med mere end 40 % alkohol.

Lige før vi skal til at gå, spørger ejeren om vi har været i paradis? I paradis – hvad mener han? Vi følger pænt med. Vi går ned gennem en lang gang, der bliver smallere og smallere. For enden er det er endnu smallere trappe, der fører os helt ned under slottet. Han åbner et lille jerngitter, der både knirker og er meget rusten. Det virker ret skummelt og der er ikke meget lys. Han tænder et stearinlys og vi er bare ved at tabe mund og polypper.

I kælderen står der meget gamle vintønder. De ældste er fra 1820 og indeholder det ældste eau de vie i verden. Vi er fuldstændig målløse. På en gang er det skummelt, fugtigt og ret ubehageligt, men også vildt fascinerende.

Mæt af indtryk og fyldt med fascination fortsætter vi vores rute. Vi ville gerne nå til Pornic, hvor morgendagens etape starter, men vi må finde en campingplads ca. 1 times kørsel syd derfra, da det er ved at blive sent.

Det gør ikke så meget. Problemet er bare at den vi finder i udkanten af La Roche sur Yon er fuldt optaget. Lejrchefen er dog frisk, trækker et ekstra strømkabel og lader os sove på parkeringspladsen. Den er vi med på – det kommer sig ikke så nøje.

På gensyn til en ny dag i morgen.

Køredata

I dag har vi kørt: 306 km
Samlet antal km afgang fra siden Danmark: 6116 km.

Vogntog og udstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt.
Kias hjemmeside: www.kiamotors.dk
Se dieselforbrug under faktaoplysninger.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.
Hobbys hjemmeside: www.caravans.dk

Solsejl fra Isabella.
Læs mere her www.isabella.net

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.
Læs mere på www.mosquito.dk

Campingplads

Vi boede på
Camping Municipal, Blaye
Pris: 11,90 Euro
3 voksne, 1 baby og strøm (10 ampere)

Faktaoplysninger om Tour de France turen

Få alle fakta for Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønnings Tour de France med Campingvogn.

Inklusiv kørte kilometer, diesel- og gasforbrug, informationsmateriale, rejsebøger og campingpladser m.m.

Klik Her

Mere information

I forbindelse med Tour de France med Campingvogn har Anne-Vibeke Isaksen og Rasmus Schønning m.fl. produceret 3 Tv-programmer. Sendetiderne bringes her på portalen.
I løbet af vinterhalvåret holder Anne-Vibeke foredrag hos en lang række Hobby-forhandlere rundt omkring i landet. Hold øje med din lokale Hobby-forhandlere, hvis du er interesseret.

Kommentar og spørgsmål kan mailes til Anne-Vibeke Isaksen på anne-vibeke@rejsejournalisten.dk

Dagens etape – 203 km

Bordeaux - 0 km.
Ambares-Et-Lagrave - 1 km.
Saint-Vincent-De-Paul - 8 km.
Saint-Andre-De-Cubac - 12 km
Grand-Chemin - 16 km.
Saint-Laurent-D'Arce - 18 km.
Magrigne - 20 km.
Pugnac - 4 km.
Saint-Urbain - 26 km.
Saint-Savin - 31 km.
Brochet - 38 km.
Le Pas de Bret - 41 km.
Les Viauds - 44 km.
Montendre - 50 km.
La Croix-de-Jean-Vérat - 54 km.
Chartuzac - 57 km.
Villexavier - 61 km.
Saint-Simon-De-Bordes - 63 km.
Jonzac - 68 km.
Reaux - 76 km.
Archiac - 83 km.
Le Pas-De-Cierzac - 90 km.
Saint-Fort-Sur-Le-Ne - 91 km.
Salles-D'Angles - 94 km.
Montperron - 98 km.
Cognac - 103 km.
L'Epine - 109 km.
Cherves-Richemont – 110 km.
Vignolles - 116 km
La Tâcherie - 119 km.
Thors - 121 km.
Matha - 127 km.
Cherbonnieres - 140 km.
Saintonge - 146 km.
La Villedieu - 152 km.
Brioux-Sur-Boutonne - 164 km.
Charzay - 166 km.
Melle - 176 km.
Beaussais - 183 km.
La Mothe-Saint-Heray - 192 km.
La Villedieu-De-Comble - 195 km.
Nanteuil - 201 km.
Saint-Maixent-L'Ecole - 203 km.

Se hele ruten på www.letour.fr

Resultater

Vinderen af dagens etape: David Miller 54m 5s
Den gule førertrøje bæres af: Lance Armstrong 80t 2m 8s