Campingferie i pavebyen Avignon i Aix-en-Provence

Campingpladsen – Pont d´Avignon

Campingpladsen, der er en blandt flere i området, er opkaldt efter den seværdighed, som ligger tættest på og som alle pladser ved floden har udsigt til – nemlig Le pont d´Avignon – den verdensberømte bro, der er kendt fra den franske børnesang "Sur le Pont d´Avignon" (på Avignon-broen).

Pladsen ligger på Bartelasse øen midt i Rhônefloden og er i sig selv meget grøn med græs og høje træer.

Her er udmærkede faciliteter og en lille købmand med frisk morgenbrød, men det er uden tvivl beliggenheden, der gør den til noget helt specielt. Om sommeren er swimmingpoolen åben.

Lige uden for døren går en lille gratis båd fra flodbred til flodbred, så man kan komme direkte til en af byportene.

Usædvanlige Avignon

Paven - endda flere af dem - har boet i Avignon, og det er vel det, som umiddelbart gør byen til noget helt usædvanligt.

Mange af de bygninger, som blev opført i 1300-tallet, står der den dag i dag om end restaureret, fordi de led stor skade under den franske revolution.

Alt undtagen resterne af Avignonbroen gemmer sig bag den intakte fem kilometer lange bymur med 39 tårne og syv byporte.

Det er let at tage sig rundt til fods, for alle store seværdigheder i den gamle bydel er godt skiltet og bliver man træt i benene, kan man springe på det lille turist-tog, der også kører rundt til dem.

Indsnus foråret

Der er ingen tvivl om, at den gamle bydel bærer præg af, at det ikke er hvem som helst, der har boet her.

Mægtige bygninger med dekorationer og udsmykninger, der stadig er velbevarede.

På det højeste punkt er der anlagt en smuk og harmonisk park med både bænke og en lille cafe til dem, der har tid til at sætte sig og indsnuse duften af årets første blomster.

Herfra er der udsigt over Rhône-floden, øen Barthelasse, vinmarker og i det fjerne det højeste bjerg i Provence - Mont Ventoux. "Det skallede bjerg" er på denne årstid stadig dækket af sne og åbner først midt i maj.

Perfekt udgangspunkt

Avignon er på mange måder et godt udgangspunkt for oplevelser i Provence. Byen ligger centralt og har under en times kørsel til flere store seværdigheder og sydfranske byer med historie og charme.

Det populære cafemiljø, som er en meget stor del af franskmændenes kultur, finder man heldigvis overalt.

Mont Ventoux - det vindblæste og barske bjerg på næsten 2.000 meter - er lukket, men man kan køre til bjergbyen Mont Serein i ca. 1.500 meters højde og stadig få en flot udsigt.

Pont du Gard m.m.

Ca. 45 minutter kørsel mod vest kommer man til Pont du Gard, der er et enestående bygningsværk, fordi det er et af de bedst bevarede minder fra romertiden. Broen og akvædukten spænder 275 meter over Gardon-floden.

Mod øst finder man bl.a. bjergbyen Gordes, der ligger på et højdedrag med lodrette klipper på tre sider og derfor er et besøg værd.

På samme tur kan man besøge verdens kraftigste kilder i Fontaine-de-Vaucluse. Man kan vandre helt op til et af de store kildeudspring i klipperne og derfra følge det klare og grønne vand hele vejen ud af dalen. Er man heldig, fosser 200.000 liter vand i sekundet ud af hullet, men det meste af året og især når det har været en tør vinter, er kilden meget stille.

Karin og Benny Sørensen (og hunden Shadow) fra Silkeborg om Avignon

- Vi fandt campingpladsen sidste år og måtte bare tilbage igen i år. Vi troede egentlig vi skulle til Spanien, fordi vi har god tid og rejser flere måneder, men Sydfrankrig er bare noget for sig.

Kulturen, naturen, historien og ikke mindst maden gør, at vi i år ikke kommer ret meget længere sydpå med mindre det bliver dårligt vejr, for så pakker vi campingvognen og kører til vi møder solen igen. Det er vel egentlig det bedste ved camping ...