Camping sjov og forlystelsesparker rundt i Europa

Temaparker

Temaparkerne så som Disneyland, Legoland og Parc Asterix er ikke så afhængige af vejret, fordi de har et gennemgående tema. Alle kender Disneyland der uden tvivl er en kæmpe oplevelse for både børn og voksne.

Først og fremmest fordi der er så mange dejlige historier, men man kan heller ikke lade være med at bemærke den professionalisme alt ting er gennemført med. Disneyland er formentlig det eneste sted man kan stå i kø en time uden at bemærke det, fordi man hele tiden bliver underholdt.

Prøv at undgå højsæsonen, hvis det kan lade sig gøre. Der er utrolig mange mennesker, lange køer og ofte meget varmt og det kan være med til at forringe oplevelsen.

Op, ned, frem og tilbage

De traditionelle forlystelesparker så som Fårup Sommerland og Europark har alt, hvad der skal til for at både store og små kan få en på opleveren.

Der er rutschebaner og karruseller af enhver art, men også grønne områder hvor man kan tage picnic kurven med og nyde medbragt frokost.

Mange af disse forlystelsesparker har også et stort badeland, så husk badetøj.

Det gør dem omvendt mere vejrafhængige og er derfor mest oplagte at besøge om sommeren.

Astrid Lindgrens Verden – noget for sig

Det er svært at fremhæve en park frem for en anden, da alle forlystelsesparker har noget specielt at byde på. Astrid Lindgrens Verden i Småland er alligevel noget for sig.

Det er som en stor skov, hvor hver af den kendte forfatters herlige figurer: Emil, Pippi, Ronja, Karlson osv. har hver deres område. De er alle adskilt af store grønne områder, hvor man kan sætte sig med madkurv eller tage en lur.

Figurerne spiller skuespil for børn og voksne, men stykkerne er ikke så lange, så selv små børn kan sidde stille. Efter hvert stykke kommer figurerne ud og leger med publikum – meget af det er improvisation og man imponeres især over de børn, der spiller med.

I Astrid Lindgrens Verden glemmer man tid og sted, fordi man virkelig går i barndom. Der er ingen rutschebaner. Der sælges ikke burger og pommes frites, men svensk husmandskost.

Alt sammen i overensstemmelse med Astrids beslutning om en park, hvor børnene skulle lege og have lov til at lave kunstner uden at forældrene skulle plages om souvenirs af plastik. Imponerende.

Dette er godt at huske

Til en endagstur med børn er der flere ting, der er fornuftige at medbringe i bagagen. Mange steder kan man leje eller låne en trækvogn til sine ting. Har man små børn er det en god ide at medbringe klapvogn, så de små kan sove til middag. En bærestol er god til lidt større børn, fordi børnene kan se mere og det er lettere at stå i kø.

Husk:
Tæppe
Madpakker (hvis man ikke vil spise junk)
Masser af drikkevarer
Solbriller, solhat og solcreme
Ekstra tøj
Behagelige sko
Vådservietter
Lommetørklæder / toiletpapir
Kamera

Læs mere om familieferie her på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om campingferie her på AnneVibekeRejser.dk