Bornholm: Sannes Familiecamping i Gudhjem – camping med havudsigt (2/2)

Læs første del af artiklen om Sannes Familiecamping her på annevibekerejser.dk

Perfekt beliggenhed

På Sannes Familiecamping har jeg fået anvist en plads, helt ned til vandet og her skal jeg have sat mit telt op. Det er ikke første gang vi er af sted, så det går utrolig let.

Er du nybegynder kan det anbefales at prøve at sætte teltet op hjemme i haven før første tur. Så er du også sikker på at du har alt med.

Vi hjælper hinanden og hygger os med det og inden vi ser os om så er vi på plads med det hele.

Gudhjem med røgeri og Krølle Bølle Is

Lige nord for Sanne Familiecamping ligger den idylliske havneby Gudhjem, hvor der også er færgeforbindelse til Christiansø.

Her er utrolig hyggeligt med små brugskunstbutikker, specialforretninger og selvfølgelig røgeriet, men før vi besøger det skal vi lige smage en af Bornholm andre sommerspecialiteter, nemlig Krøllebølle isen.

De første røgerier

Fiskerne i Gudhjem var de første, der begyndte at røge sild og anretningen "Sol over Gudhjem" er Danmarkskendt. Den består af røget sild, rå æggeblomme og purløg.

Jeg kan varmt anbefale at smage den, hvis du ikke har prøvet det før.

I dag har jeg dog lidt en anden plan, for jeg vil have fisk med hjem til teltet og spise ved vandet.

Camping når det er bedst

Tilbage på campingpladsen er vejret i den grad med os, så vi kan sidde ud og spise. Der er en herlig stemning på campingpladsen, hvor folk hygger sig enormt.

Camping er på mange måde så dejlig uformelt og selv man bor sammen med andre behøver man ikke være social – det bestemmer man helt selv.

Jeg kan virkelig godt li den stemning, der er, når folk bare sysler med det de nu føler mest for.

Hammershus - Bornholms største attraktion

Bornholms måske største attraktion og uden tvivl et besøg værd er Hammershus.

Den første borg blev grundlagt i ca. 1255 af ærkebiskoppen Erland Jacobsen og dykker man ned i historien har det aldrig været kedeligt at være på Hammershus, som altid har været en del af de stridigheder historien fortæller os om.

I midten af 1600 tallen, hvor Hammershus fungerede som fængsel er den mest kendte begivenhed formentlig Corfitz Ulfeldt og Leonora Christines mislykkede flugt fra Manteltårnet i 1660.

Nordeuropas største borgruin

Som Nordeuropas største borgruin og dermed også en attraktion Danmark kan være stolt af, blev Hammershus fredet i 1822.

Man kan bruge meget lang tid på Hammershus. Børnene synes også de gamle ruiner er spændende og fantasien får fri løb om alt det der kan være sket på dette sted. Sæt gerne en hel dag af.

Alt vejr er campingvejr

I det hele taget kan man sagtens sætte to uger af til en ferie på Bornholm. Det gør derudover også rejsen forholdsvis billigere. En uge er alt for lidt.

Det herlige ved Bornholm er også at man kan både dase og være aktiv eller kombinerer de to ferieformer og så er der masser af oplevelser, selvom sommervejret skulle svigte.

Selvfølgelig er det dejligt når solen skinner på os, men efter min mening er alt vejr er campingvejr.

Rovfugleshowet skal opleves

Ikke langt fra Rønne ligger Bornholms Rovfugleshow, hvor du kan opleve bl.a. ugler, ørne, falke, musvåger og gribbe på imponerende vis.

Du får en masse at vide om det gamle hverv, falkoner, og ser på første række, hvordan de majestætiske fugle går på vingerne, jager og trænes. Ved hovedindgangen er der også en flot udstilling med imponerende foto af stedet fugle.

Det bedste er i virkeligheden den måde fuglene vises på og fortælles om, fordi det hele foregår uformelt og underholdende uden at det går ud over seriøsiteten og respekten for dyrene.

Ubeskrivelig morgen

Efter et uforglemmeligt morgenmåltid, hvor vi nyder at høre havets brusen og det at kunne sidde ude og spise, hygger vi os med at sidde og nulre de bare tæer i græsset.

Det er en stor kontrast til hverdagen hjemme og dermed perfekt ferie. Vi har igen fundet en perle både i Bornholm og i campingpladsen.

Det koster ikke meget at anskaffe sig et telt og når man så finder en beliggenhed som her, så fås det ikke bedre.

På gensyn Bornholm

Bornholm vil med stor sandsynlighed være et sted du gerne vil tilbage til.

Sådan har vi det i hvert fald, selv dette besøg var mit femte besøg, er jeg på ingen måde færdig med Krøllebølles, Rokkestenens og Ekkodalens Bornholm.

Book din ferie på Sannes Familiecampings hjemmeside

Læs første del af artiklen om Sannes Familiecamping her på annevibekerejser.dk

Læs også testen af Outwell Biscayne 6 teltet

Læs mere om campingferie på annevibekerejser.dk