Presse: Børns Vilkår klar til endnu en turne rundt på de danske campingpladser

Camping er om noget ferie og fritid på børnenes vilkår. Og når man har det sjovt sammen med både sine forældre og andre børn, er der masser af overskud til også at tænke på de børn, som ikke har det så nemt i hverdagen. Det er hele filosofien bag det samarbejde, som er etableret mellem foreningen Børns Vilkår og de 18 Elite-campingpladser i Danmark. Elitepladserne har fra 3 til 5 stjerner, og alle har forpligtet sig til at følge en stribe skrappe retningslinjer til kvalitet, service, beliggenhed og hygiejne. Desuden er alle pladser omfattet af en tryghedsaftale med Falck, og samtlige pladser råder over både hjertestarter-udstyr og personale, som kan håndtere det.

Anni og Kenneth Malgo Jensen driver en af pladserne, Mariager Camping. Parret har selv to børn på 6 og 8 år, og ligesom mange andre forældre havde de af og til tænkt på, at man burde gøre et eller andet for nogle af de børn, der ikke trives lige så godt som ens egne. Tankerne blev til virkelighed, da Mariager sidste år blev udtrukket som en af de fire pladser, der fik besøg af karavanen fra Børns Vilkår. En del af tiden var skuespilleren Peter Mygind med på karavanen, og i stedet for at krybe i ly under et kraftigt regnvejr, lokkede han både børn og voksne med i en fælles regndans.

- Desværre var Peter Mygind ikke med hos os, men vi håber da, at han kommer forbi en dag. Vi ved endnu ikke, hvem der bliver udtrukket som karavanevært i år, men jeg er sikkert på, at vi alle 18 har lagt billet ind på et værtskab. Karavanen ruller den anden uge i juli, og der vil være masser af aktiviteter for børn i den uge – ikke bare de steder, hvor karavanen er på besøg, men på alle Elite Camp-pladserne. Desuden speeder vi generelt op for børneaktiviteter henover hele sæsonen, siger Kenneth Malgo Jensen.

Samarbejdet med Børns Vilkår gavner begge parter. Campingpladserne gør livet endnu sjovere for gæsternes børn, og samtidig samles der penge ind til organisationen. Elite Camp samlede sidste år ca. 60.000 kr. ind til Børns Vilkår, blandt andet ved salg af malerier, som campinggæsternes børn havde malet. Ideen med at brede budskabet fra Børns Vilkår ud på campingpladserne kommer fra campingjournalisten Anne-Vibeke Isaksen, der blandt andet er kendt fra DK4’s campingudsendelser.

- Det startede med, at jeg købte et erhvervssponsorat til 7.500 kr. fra Børns Vilkår. Jeg fik en velkomstpakke, og da jeg læste deres materiale, blev interessen vakt for alvor. Kort efter ringede jeg til dem og foreslog, at vi skulle lave noget sammen, fortæller Anne-Vibeke Isaksen.