Børns Vilkår 2010 - klar til turné

Anne-Vibeke Isaksen der er ambassadør for Børns Vilkår, er klar til sommerturné 2010. "Ferie på Børns Vilkår" startede sidste år med en turné til fire danske campingpladser. Igen i år besøges fire nye campingpladser og på alle pladser vil der være gratis aktiviteter for børn og voksne, og Anne-Vibeke filmer igen fire tv-programmer fra turen.

Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der arbejder for alle børn i Danmark - og som gør en særlig indsats for børn, der har det svært. Anne-Vibeke Isaksen kendt fra Tv-serien "Anne-Vibeke Rejser" på dk4 og Danmarks mest omfattende campingportal, annevibekerejser.dk, lever af at give rejseinspiration til danske familier.
- Mit og Børns Vilkårs arbejde passer på flere måder godt sammen, fordi jeg når ud til utrolig mange børnefamilier, kan jeg hjælpe med at formidle Børns Vilkår vigtige budskaber videre. For mig handler det om at gøre en forskel. Børn har ganske enkelt krav på at have det godt, og det er vores ansvar som voksne. Børns Vilkår gør et ubeskriveligt stykke arbejde, som jeg gerne vil støtte op omkring, fortæller Anne-Vibeke Isaksen, der producerer rejseprogrammer fra hele verden og selv har sine to egne børn med på alle rejser.
Ferie på Børns Vilkår består bl.a. af: Live musik, Isabella Kids Camp med gratis leg og underholdning og tv optagelser. Campen får også besøg af Børns Vilkårs kendte ambassadører bl.a. Søren Bregendal.

Fire Elite Camp campingpladser besøges:
10.7. Elite Camp Vestbirk Camping
12.7. Elite Camp Løkken Klit
14.7. Elite Camp Øster Hurup Camping
16.7. Elite Camp Birkhede Camping

Isabella Kids Camp er åben hver dag fra kl. 15-18. Alle er velkomne også selv om man ikke bor på campingpladsen. Man skal bare melde sig i reception ved ankomst.

- Børns Vilkårs største aktivitet er BørneTelefonen og BørneChatten, hvor mere end 12.000 børn og unge på årsplan modtager rådgivning. Børnene kontakter Børns Vilkår og beder om hjælp og støtte til alt mellem himmel og jord - det kan være alt fra kæresteproblemer og småbekymringer, til de helt store og tunge problemer som selvmordstanker, seksuelle overgreb og vold i familien. Rådgivningen dækker over BørneTelefonen, BørneChatten og BørneBrevkassen, udtaler Hans Christian Niebuhr, projektleder i Børns Vilkår.

Børns Vilkår driver også landsdækkende Sorggrupper, oplysningsvirksomhed på skoler om emner som f.eks. mobning, pubertet, ludomani og mobil-/chatkultur, ligesom Børns Vilkår råder over et nystartet bisidderkorps, som sikrer at børns rettigheder bliver overholdt, når de kommer i berøring med offentlige myndigheder.