Børn elsker at bo på campingplads

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at utrolig mange campingpladser er specialister i at gøre ferien for børnene endnu bedre. Det er sikkert at færdes på campingpladserne, som er afspærrede, der er masser at give sig til og sidst men ikke mindst, legekammeraterne er lige uden for døren. Og der er mange af dem. For børn spiller det heller ingen rolle, hvilken nationalitet eller hudfarve legekammeraterne har. Det er legen, der gælder.

For helt små børn, der ikke stiller noget krav til ferien, kan et tæppe som dette foran campingvognen være nok. Og vi kan sagtens blive enige om, at dette tæppe kunne have ligget hvor som helst.

Det der betyder noget, når man har mindre børn med på campingpladsen er i højere grad de faciliteter som pladsen har. Af de pladser vi boede på, havde campingpladsen i Pisa det bedste puslerum for små børn.

Det var ikke så let at finde, så jeg måtte først en tur over i receptionen. Mit italienske ordforråd rækker til rejsebrug, men jeg vidste ikke, hvad puslerum hed. Den flinke dame fandt først en seng, fordi hun misforstod mit tegn for badekar. Det grinede vi lidt af, indtil hun sagde "AHAHH" og pegede over mod toiletbygningen. Der havde jeg været, men overset rummet. På den igen.

Over og hente Mathias i campingvognen og vi var klar til morgenbadet.

Det var et flot baderum for børn. Ud over 2 brusere var der to mindre håndvaske i børnehøjde. Der ud over var der spejle, knagerækker m.m. i friske farver. Til babyer var der puslebord og et badekar.

Mathias fik sit bad, men det blev godt nok med bruser for der var nogen som var stukket af med proppen til badekaret. Nu går vi babysvømning hjemme, så han synes bare det var herligt med vand ud over det hele.

En lille forbedring af badekarret ville have været, at den sad lidt højere. Jeg ved godt at de fleste italienere ikke er så høje, men alligevel.

Jeg vil dog sige, at det er skønt at der bare er et puslerum for der er mange campingpladser, som ikke har det. Det er selvfølgelig dem som heller ikke har mange børnefamilier. Campingpladser som har specialiseret sig i børnefamilier har i forskellige grader altid specielle faciliteter til børn. Nogle gange bliver man endda meget imponeret.

Sådan ser skiltet ud i på italienske campingpladser, når der er baby- og børnefaciliteter.

Der kan siges meget om børn på campingpladser, men hvis du endnu ikke har prøvet det med dine egne, så lad dem være dommere

Generelle tips til børn på campingpladser

• TØJ: Husk praktisk tøj og fodtøj til børnene.
• FORVENT: At det kan være svært at få børnene hjem til spise- eller sengetider. Men det er jo bare et tegn på, at de hygger sig.
• PRISER: Børn under 2 år er ofte gratis, og under 12 år ½ pris. Nogle campingpladsorganisationer kører med systemer, hvor børn under 12 er gratis.
• PRAKTISK: Det er en god ide at have en eller anden form for pulsetaske eller rygsæk med til at de ting man skal have med i badet.
• LEGESAGER: Selvom mange børnevenlige campingpladser har meget at byde på, så tag alligevel børnenes eget legetøj med.