Fra pub til pub på cykel i Flandern

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Belgien her på AnneVibekeRejser.dk

Oplev Flandern hele året

Hvert år den første søndag i april lyder startskuddet til cykelløbet Flandern Rundt i det nordlige Belgien.

I 2016 sker det for 100. gang den 3. april.

Det ikoniske cykelløb, som Rolf Sørensen som den eneste dansker nogensinde vandt i 1997, er kendt over hele verden, og mere end 900.000 cykelfans samles hvert år langs ruten for at huje og heppe på rytterne. Men faktisk kan Flanderns cykelkultur opleves hele året.

En cykel-nation

Flandern er kendt som en cykel-nation, og det afspejles i infrastrukturen, der er perfekt til cykelferie.

Overalt i det flade landskab er der anlagt cykelstier, så man nemt kan cykle fra by til by eller fra pub til pub.

Ved at vælge cyklen som transportmiddel, er man samtidig selv herre over tempoet, så man kan gøre stop, når man finder en flot udsigt eller et spændende mikro-bryggeri undervejs.

Ruter mellem middelalderbyer

Regionens mange cykelruter går mellem de charmerende flamske middelalderbyer som Brügge, Leuven og Gent, der især er kendt for sine brostensbelagte gader, små kanaler, middelalderlige bygninger og charmerende stemning.

Mange vælger også at besøge metropolen Bruxelles og modecentrummet Antwerpen.

Byerne ligger i behagelig afstand, så man nemt kan opleve flere byer på samme tur. Her er også flere gode muligheder for autentiske pit-stops – hvad end man vil nyde en velfortjent belgisk øl, besøge et traditionelt bryggeri, lade munden løbe i vand i en af de mange chokoladebutikker eller forkæle smagsløgene med anmelderrost gastronomi.

Pub-crawl på cykel

De lokale turistkontorer har udviklet mere end 300 forskellige cykelruter i Flandern.

En af de mest populære er ruten "Plan Beer", der bedst beskrives som en pub-crawl på cykel: Ruten går mellem de bedste af regionens pubs, bryggerier og barer.

Er man rutineret i cykelsadlen og på udkig efter en udfordring, er "Eddy Merckx-ruten" det rette valg: Ruten starter i Kluisbergen, og undervejs skal der overvindes mange berømte bakker, kendt fra Flandern Rundt, som f.eks. Old Kwaremont, Paterberg, Kluisberg og Hotond.

De fleste ruter er 25-50 km, mens enkelte er længere. Kort over ruterne fås på alle lokale turistkontorer.

Udover de definerede ruter er der rig mulighed for at planlægge sin egen rute via værktøjet Cycle Node Network, der efterfølgende nemt kan eksporteres til en cykel-GPS.

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Belgien her på AnneVibekeRejser.dk