Antarktis: Kurs mod Antarktis, 1. del af rejsen til Antarktis

Læs mere om krydstogter her på annevibekerejser.dk

Endelig ombord

En lang flyrejse fra Danmark til Puerto Montt i Chile er slut. På M/S Nordnorge begynder eventyret og opdagelsesrejsen mod verden ende - det store hvide kontinent Antarktis.

De første dage sejler vi i ø-havet med de dybe fjorde langs Chiles kyst. Andesbjergene står med sne på toppen, der er stadig liv i nogle kælvende isbræer, men foråret er kommet til Chile. I Santiago de Chile viser termometret 25g C, men temperaturen falder jo længere vi kommer mod syd.

Når vi opsøger seværdighederne inde i baglandet, kører vi gennem frodige og grønne dale. Nyudsprungne buske og blomster står i fuldt flor og ligner til forveksling en majdag i Danmark. Magellan Pingvinerne ved Otwaysundet har travlt med at ruge næste generation ud, og i januar/februar ser ungerne første gang dagens lys.

Kap Horn er alle søfolks skræk, men Jørgen Hammer glæder sig. Som 18-årig sømand rundede han i 1949 Kap Horn ombord på den firemastede bark PAMIR. Nu krydser den gamle Kap Horner sit spor ombord på M/S Nordnorge.

Forude venter Drakes Passage, berygtet for sine storme og kæmpestore bølger. Godt søsyge-pillen er opfundet, selv om Drakes Passage denne gang er meget bedre end sit rygte.

Isbjerge i morgenlyset

På andendagen over passagen dukker de første isbjerge op i morgenlyset. Nogle store som hangarskibe, andre bare som en sølle kattegatsfærge. Det er drivende skulpturer af stor skønhed. Og med dem kommer de første morbide vittigheder, fortalt over morgenkaffen: Hvor er orkestret, vi vil have musik på, når vi går ned? Og hvem vil have den sidste dans? Titanic kunne jo heller ikke synke!

Syv gange går vi i land på Antarktis. Mens M/S Nordnorge ligger for anker, sejler vi ind på kysten i skibets robuste gummibåde. En dag gælder besøget en forladt hvalfangerstation, en anden dag en videnskabelig station fra 1960'erne, der er indrettet som museum og har eget postkontor. En lækkerbisken for enhver filatelist. Og endelig, så bliver der også tid til et besøg hos de overvintrende polakker på Henryk Arctowski basen. Vi er meget velkomne!

Endnu en gang over Drakes Passage, denne gang med kurs mod verdens sydligste by Ushuaia i Argentina. Her slutter en uforglemmelig rejse med M/S Nordnorge.

Med livet som indsats opdagede andre denne del af verden før os, og ydmyge er vi fulgt i deres fodspor.

Om M/S Nordnorge

Med M/S Nordnorge kan du komme på krydstogt til Chiles fjorde og Antarktis. Det beskrevne krydstogt fandt sted i november-december måneder. Ombord var 218 passagerer. Afrejse fra Puerto Montt i Chile. Sidste havn på krydstogtet er Ushuaia i Argentina, verdens sydligste by. Krydstogtet kan også sejles i omvendt rækkefølge, altså med afrejse fra Ushuaia.

Udflugter og foredrag:
Omfattende program for udflugter i land. Nogle er med i krydstogtets pris, andre skal købes undervejs. Hver dag har sine foredrag, film og andre aktiviteter med tilknytning til det sted vi befinder os på rejsen. Den dygtige og yders professionelle stab af undervisere tager sig af den del af rejsen.

Sprog ombord:
Alle informationer ombord gives på norsk, engelsk, tysk og spansk.
Foredrag holdes på engelsk, tysk og spansk, i enkelte tilfælde på norsk.

Besætning:
Besætningen er på i alt 76 medlemmer. Stambesætningen er norsk, øvrige besætning er filippinsk. Dertil kommer en ekspeditionsleder med otte tilknyttede foredragsholdere og medhjælpere.

Rejsen dertil:
Med det brasilianske luftfartsselskab VARIG flyves fra Københavns Lufthavn i Kastrup til Sao Paulo-Guarulhos i Brasilien. Kort mellemlanding i London, Heathrow. Fra Sao Paulo til Santiago de Chile, også med VARIG. Enkelt overnatning i Santiago de Chile. Med Lan Chile flyves til Puerto Montt, hvor M/S Nordnorge ligger ved kaj.

Rejsen hjem

Med LAPA, Linas Aerias Privadas Argentinas, flyves fra Ushuaia til Buernes Aires.
Enkelt overnatning i Bournes Aires.
Med VARIG flyves fra Buenos Aires til Københavns Lufthavn i Kastrup. Kort mellemlanding i London, Heathrow.

Foredrag

Dette er introduktionen til i alt 7 artikler om rejsen til Antarktis.

Ønsker du at bestille et lysbilledforedrag om hele oplevelsen, kan du se mere på hjemmesiden Koldingskriveren.

Læs næste artikel fra denne rejse til Antarktis her på annevibekerejser.dk

Læs mere om krydstogter her på annevibekerejser.dk